Jussi Peltonen –rahasto lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseen

Jaa tämä juttu!

FC Haka on yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa perustanut Jussi Peltonen –rahaston, jonka tarkoituksena on tukea vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevien perheiden lasten jalkapalloharrastusta. Rahaston keräämät tai rahastoon lahjoitetut varat käytetään lyhentämättömänä nuorten pelaajien harrastamisen tukemiseen.

Rahasto sai alkupääomansa elokuussa, kun K-Auto Volkswagen lahjoitti yhteistyössä toteutetusta FC Hakan Veikkausliigaottelusta katsojamääräperusteisesti euron per katsoja rahaston toimintaan. Siihenastisessa yleisöennätysottelussa katsojia oli Tehtaan kentällä huimat 3211. Rahasto kerää lisää varoja erilaisilla yhteistyömalleilla ja tapahtumilla sekä mahdollistamalla hyvään tarkoitukseen lahjoitusten tekemisen.

Jussi Peltonen –rahaston toiminnasta vastaa FC Haka ry. Rahaston varojen käytön sääntöjenmukaisuutta valvoo ja tukistipendeistä päättää itsenäinen johtokunta. Johtokuntaan kuuluvat Valkeakosken kaupungin edustaja, kaksi FC Haka Juniorit ry:n edustajaa sekä FC Haka ry:n puheenjohtaja Olli Nummelin.

Ohjeet tukistipendin hakemiseen sekä rahaston säännöt löytyvät www.fchaka.fi -verkkosivulta kohdasta Seura -> Jussi Peltonen –rahasto. Rahaston tukea jalkapalloharrastukseen voi hakea kahdesti vuodessa ja tuet myönnetään vuosittain tammikuussa ja elokuussa. Hakemukset käsittelee täysin luottamuksellisesti rahaston johtoryhmä.

– Jalkapallo on yksi eteläisen Pirkanmaan harrastetuimmista lajeista. Mikään ei ole sen tärkeämpää, kuin mahdollisimman monen lapsen ja nuoren oikeus ja mahdollisuus olla mukana liikuntaharrastuksessa halunsa, tavoitteidensa ja kykyjensä mukaisesti. Jussi Peltonen –rahaston ideana on olla yksi pieni, ja joskus ehkä jopa ratkaiseva, apu niille harrastajille, joille se muuten voisi olla mahdotonta aiheutuvien kustannusten vuoksi, kertoo FC Haka ry:n Olli Nummelin.

– Olemme kaivanneet alueelle tällaista toimintaa ja nyt vihdoin yritysten ja seurojen yhteistyönä tärkeä tukimalli on saatu rakennettua. Toivon, että rahasto saa huomiota yrityksiltä ja yhteisöiltä lahjoitusten muodossa ja pystyy auttamaan mahdollisimman montaa lasta ja nuorta jalkapalloharrastuksesta nauttimiseksi, kannustaa puolestaan FC Haka Juniorien Jussi Saarinen.

Jussi Peltonen –rahastoon voi koska vain lahjoittaa sopivaksi katsomansa summan (Osuuspankin) tilille FI36 5494 0920 0193 06 / Football Club Haka ry ja merkitsemällä viestikenttään ”Tukirahasto/lahjoittajan nimi”.

Lisätietoja: www.fchaka.fi ja Olli Nummelin, p. 0400731350.