Ari Innalasta uusi valmennuspäällikkö

Jaa tämä juttu!

FC Haka juniorit on valinnut Ari Innalan seuran uudeksi valmennuspäälliköksi. Innala on pitkän linjan valmentaja ja valmennuspäällikkö, hän siirtyy FC Haka junioreihin FC Hongan tyttöjen valmennuspäällikön paikalta. Uusi valmennuspäällikkö aloittaa työnsä 1.12.2021.

”Olemme erittäin tyytyväisiä valintaamme. Ari tuo kokemusta ja näkemystä suomalaisen jalkapallon huipulta Valkeakosken ulkopuolelta. Seuramme on kehittynyt huimasti viime vuosien aikana ja tämä on jälleen hieno askel eteenpäin”, kertoo FC Haka junioreiden puheenjohtaja Tommi Nieminen. ”Valmentajamme ovat asettaneet seuran ykkösprioriteetiksi kokopäiväisen valmennuspäällikön palkkaamisen, nyt tämä toteutuu.”

Kuka on Ari Innala?
Olen syntynyt Valkeakoskella vuonna 1969. Muille maille lähdin noin vuonna 1990 ja lyhyen Pirkanmaan kierroksen jälkeen olen kotiutunut pääkaupunkiseudulle.

Minkälainen jalkapallotausta sinulla on?
Valkeakosken Nappulaliigaan liityin 6-7-vuotiaana. Siinä oltiin heti koukussa lajiin. Pelasin Hakan junnuissa aina B-junnujen loppuun saakka. Sen jälkeen jyräsin Alasarjoissa kolmekymppiseksi asti.

Millainen on ollut valmennuspolkusi?
KoiPS:ssa aloitin vuonna 2004, kun lähdin pojan joukkueeseen mukaan. Sillä tiellä ollaan. TiPS:n ja VJS:n kautta siirryin FC Honkaaan vuonna 2013. Viimeiset vuodet ovat menneet Hongassa tyttöpuolesta vastaten. UEFA A -koulutuksen suoritin vuonna 2018.

Mitä ajatuksia sinulla on uudesta työstäsi Haka junnuissa?
Tavoitteena on muodostaa valmentajista sellainen porukka, johon halutaan tulla ja jossa on ymmärrys siitä, että meidän yhteinen tehtävämme on kehittää pelaajia omalle huipputasolleen. Pelaajakehityksen on oltava kokonaisvaltainen juttu, valmentajien on ymmärrettävä fyysisen ja henkisen tilan tärkeys harjoittelussa. Samalla kuitenkin kaikki lähtee pelaajamassasta. Mitä enemmän meillä on harrastajia, sen varmemmin meillä on pelaajia, joiden huipputaso on Veikkausliiga, maajoukkueet tai kansainväliset kentät. Innolla odotan joulukuun alkua!

Tervetuloa Inu! Lisää tarinaa Inusta joulukuun alussa.