D12 – kausi päätökseen ELL-karsintavoitolla

Jaa tämä juttu!

Etelä-Länsi -liigan viimeisellä, sinällään merkityksettömällä sarjakierroksella 06-pojat kärsivät 2-5 kotitappion Tehtiksellä Järvenpään Palloseuralle. Haka päätyi sarjassa kymmenenneksi ja edessä oli kaksiosainen karsinta läntisen alueliigan nousijaehdokasta Hämeenlinnan HJS:ää vastaan.

Ensimmäinen osaottelu pelattiin Hämeenlinnassa, Säästöpankki Areena -hallissa tiistaina 30.10.18. Hakalaisten suunnitelmana oli lähteä hieman tunnustellen peliin, koska vastustajasta oli saatu keväällä selkeä voitto alueliigassa, mutta heidän kokoonpanonsa tiedettiin muuttuneen tuon jälkeen. Tunnustelusta ei kuitenkaan ollut tietoa alkuvihellyksen jälkeen, kun isännät olivat unisia, minkä Roni Rautio käytti hyväksi heti ensi minuutilla prässäämällä korkealta ja pistämällä maalivahdin jalasta riistämänsä pallon verkon perille. 0-1 -tilanteessa mentiinkin sitten pitempään HJS:n saadessa hieman otetta pelistä ja liikuttaessa palloa, enimmäkseen kuitenkin omalla puoliskollaan. Isäntien pallohallinta katkesi äkisti Akseli Lehtomäen riistäessä pallon keskialueella ja pommittaessa sen laakana vastustamattomasti ylänurkkaan. 0-2 johdossa Haka sai pelistä taas hyvän otteen, mikä vahvistui vielä ennen puoliaikaa Taavi Seppälän antaessa keskipisteeltä vapaapotkun rangaistusalueelle, josta Akseli viimeisteli tarkalla puskulla illan toisen maalinsa.

Toinen puoliaika eteni Hakan hallinnassa, Roni teki myös toisen maalin näppärän hyökkäyskuvion päätteeksi ja Taavi vei Hakan ratkaisevan tuntuiseen 0-5 johtoon painavalla kaukolaukauksella yläristikon kautta maaliin. Ottelun viime minuuteilla HJS sai vielä aikaiseksi pieni hässäköitä Hakan maalille. Nämä Justus Lamminen maalissa hoiteli varmasti lukuun ottamatta viime hetken 1-5 -kavennusta, joka jätti vielä jonkinlaisen jännitysmomentin toiseen osaotteluun.

Ratkaiseva ottelu pelattiin perjantaina 2.11.18 Tehtiksellä kylmissä ja kosteissa oloissa. Vastaava keli on toisinaan hyydyttänyt Hakan pelin, mutta näin ei onneksi käynyt tällä kertaa. Pallo pysyi hyvin hakalaisten hallussa, eikä vastustajille annettu mitään saumaa nousuun ensimmäisen osan tappioasemasta. kauden mittaan ELL-porukkaan mukaan noussut Daniil Lisnychyi taisteli tiukasti tuttuun tyyliinsä ja tällä kertaa palkintona oli avausmaali melkoisesti kimpoilleella laukauksella. Vielä avauskympillä Roni Rautio vei Hakan 2-0 johtoon, mikä tuntui olevan jo liikaa HJS:lle. Peli pysyi Hakan hallussa, mutta lukemat säilyivät ennallaan puoliajalle asti.

Toisella puoliajalla koko kauden maaleja ELL-maalikuninkuuden arvoisesti takonut Roni täydensi hattutempun vieden Hakan 4-0 johtoon. Vielä pisteeksi i:n päälle Sakari Piekkari iski 5-0. HJS kavensi vielä loppulukemiksi 5-1 juuri ennen loppuvihellystä. Näin Haka06 varmisti jatkonsa Etelä-Länsi -liigassa kaudella 2019 selkein yhteislukemin 10-2.

 

Teksti: Mikko Seppälä