D12 – kirvelevä ELL-tappio Salossa

Jaa tämä juttu!

06:ten Etelä-Länsi -liiga jatkui sunnuntaina 7.10.18 Salon Urheilukeskuksessa, jonne Haka matkasi SalPa/Halikko yj:n vieraaksi. Isännät vierailivat keväällä Tehtiksellä ja joukkue osoittautui tuolloin vauhdikkaasti pelaavaksi ja kookkaaksi ja veikin selkeän voiton Hakasta. Tavoitteena oli kuitenkin lähteä rohkeasti haastamaan isäntiä, joiden peli oli sarjataulukon valossa tökkinyt syksyllä pistesarakkeen näyttäessä nollaa.

Peli käynnistyi tasaisissa merkeissä ja tilanteet aaltoilivat puolelta toiselle. Aivan vaarallisimpia tilanteita ei nähty molempien joukkueiden puolustaessa tiiviisti. Keväiseen peliin nähden voimasuhteet olivat selkeästi tasoittuneet. Haka hallitsikin peliä ajoittain selkeästi ja palkinto odotti vartin kohdalla, kun kentän pienin pelaaja Topi Lehtinen pääsi kulmapotkun jälkitilanteessa puskemaan keskityspallon yj:n verkkoon. Hakan 0-1 -johdossa mentiin puoliajalle.

Toisella puoliskolla peli jatkui tasaisena Hakan painostaessa hieman SalPa/Halikkoa aktiivisemmin. Korkea prässi tuottikin tulosta puoliajan alkuun, kun vastustajan maalivahti hätäili avauksensa suoraan kärjessä urakoineelle Roni Rautiolle, joka ei avopaikasta erehtynyt, vaan vei Hakan 0-2 johtoon. Johto ja hallinta säilyivät Hakalla tunnin pelin ajan. Muutamia avopaikkoja tuli jopa tuhlattua ja johtolukemat säilyivät ennallaan. Sitten peli alkoi kääntyä kummasti isännille, jotka tekivät muutaman ikävän rikkeen, joilla horjuttivat hakalaisten itsetuntoa. SalPa/Halikon kulmapotku kimpoili seuraavaksi rangaistusalueella Hakan puolustuksen käteen täysin tahattomasti, mutta rangaistuspotkuun johtaen. Tästä seurannut 1-2 maali käänsi lopullisesti pelin. Haka ei enää saanut edeltävää pallohallintaansa käyntiin ja syötöt muuttuivat hätäisiksi purkupalloiksi. Isäntien hallitessa palloa joutuivat hakalaiset rikkomaan sinällään vaarattomasti kahdesti keskialueella, kuitenkin vapaapotkut aiheuttaen. Näistä erikoistilanteista SalPa/Halikon kookas keskikenttäpelaaja painoi pallon kahdesti Hakan maaliin ja vei isännät 3-2 voittoon ottelun päättyessä viimeiseen maaliin.

Etelä-Länsi -liiga näytti tällä kertaa karusti kovuutensa Hakalle. Vaikka pelin ensimmäiset 60 minuuttia olivat lupauksia antavia ja osoittivat poikien selvästi nostaneen tasoaan kesän aikana, ei tällä tasolla ole varaa minkäänlaiseen lepsuiluun tai paikkojen tuhlailuun, vaan näistä sarjan ns. kevyemmätkin vastukset rankaisevat välittömästi. Peli osoitti kuitenkin, että Haka on löytämässä toimivaa pelisysteemiä ja puolustus on tiivistynyt mukavasti. Kahdessa viimeisessä pelissä ei Hakalle ole tehty yhtäkään pelitilannemaalia.

Etelä-Länsi -liigan päätöskierros pelataan lauantaina 13.10.18 klo 14:00 Tehtiksellä, jolloin vastaan asettuu JäPS Järvenpäästä. Pelin tuloksesta riippumatta on Haka 06:lla vielä edessä kaksiosainen ELL-karsinta Lännen alueliigassa toiseksi sijoittuvan kanssa. Näitä pelejä varten pojat lähtevät hakemaan tiukkaa tuntumaa ja hiomaan kuvioita mallilleen järvenpääläisiä vastaan. Kaikki paikalle kannustamaan!

 

Teksti ja kuva: Mikko Seppälä