Huikea nousu B-pojilla Turussa 16.9.

Jaa tämä juttu!

Turkuun lähdettiin TPS:ää vastaan melko ehjällä kokoonpanolla. Sairastupalaisia oli muutama, mutta odotukset silti korkealla – vastustajalla oli takanaan kolme perättäistä tappiota. Peli jouduttiin poikkeuksellisesti pelaamaan siniset liivit päällä, jotta tuomaristo paremmin erottaisi pelaajat ja ”havaitsisi kriittiset tilanteet”. Jälkimmäisestä voidaan olla montaa mieltä…
Ensimmäinen erä oli Hakalta tasalaatuisen huonoa peliä. TPS teki alusta alkaen kaikkensa saadakseen pallon haltuun. Juoksuissa hävittiin, ennakointi oli kadoksissa ja harjoitellut asiat tuntuivat jääneen Tehtikselle. Muutama yksittäinen yritys nähtiin kohti TPS:n maalia, mm. Otto Lahtisen taitava nousu pallon kanssa, josta lopulta ei saatu helpotusta tilanteeseen. Puolustuksen Eemil Sillanpää joutui myös urakoimaan melkoisen määrän juoksumetrejä TPS:n pommittaessa ahnaasti. Haka maksoi omista virheistään kolmasti – osittain myös huono tuuri näytti kyntensä. Siniset liivit joutuivat kovaan testiin, repiminen oli tässäkin pelissä sallittu – samoin selän puolelta runttaaminen sekä muu jenkkifutismeininki. Ensimmäisen erän lisämaalilta Haka pelastui maalivahti Kalle Kohosen toimesta tämän venyessä hienoon kurkotukseen kohti maalin alanurkkaa. Yllättäen käsivammoilta ei tässä JALKAPALLOpelissä säästytty ja vahva puolustaja Mikko Laakso joutui siirtymään sairastuvan puolelle.

Toiseen erään lähdettiin kolmen maalin takaa-ajoasemasta. Tuoreet jalat ja pelipaikkojen hienosäätö toi kaivattua säpinää kentälle. Vikke Ahola, Tuomas Karppila, Otto Lahtinen ja Mikkoa paikkaamaan tullut Joonas Karisalmi taistelivat jokaisesta pallosta säntillisesti ja hienoja nousuja kohti maalia myös nähtiin sekä heiltä että keskikentän pelaajilta. Nousuja pyrittiin estämään tavalla jos toisella: TPS:n rangaistusalueella nähtiin kontaktitilanteen aiheuttama huikea sukellus, jonka lopputulemana määrättiin pilkku Hakalle – ja Wili Valtonen tasoitti tilannetta lukemiin 3-1.
Haka sai toivottua lisäboostia maalista. Tuomas Pynnönen muiden keskikentän taistelijoiden kanssa piti tiukasti palloa Hakan nappiksissa ja 62 minuutin kohdalla TPS:n puolustus katsoi parhaaksi pysäyttää Hakan vikkeläjalkaisen Oiva Laaksosen etenemisen rikkeellä, jonka tuomarikin vihdoin noteerasi. Tilanteesta aiheutuneen vaparin antoi Topias Listo ja pallo päätyi maalin miestungoksesta (=Oiva + jotain tepsityyppejä) TPS-pelaajan kautta omiin verkkoihin ja tilanne oli 3-2.
Tästä Hakan pojat saivat lisää bensaa liekkeihinsä ja kolme minuuttia myöhemmin TPS:n verkot heiluivat jälleen: Laitapakki Iivari Turkkinen ennakoi TPS:n maalivahdin avauksen, nappasi ilman varoitusta pallon haltuun syöttäen Oivalle, joka pallon tarkasti Wilille napauttaen mahdollisti kolmennen maalipaikan, jota ei missattu – ja tilanne oli tasan 3-3. Tässä vaiheessa kuultiin joku ”lisää, ei vielä riitä” -tyyppinen huudahdus. Ehkä valmentajan kommentti? Mutta sitä toteltiin kuuliaisesti. TPS yritti huudella ja herätellä omaa peliänsä kasaan, mutta Haka jatkoi myllytystä. Tuomas P:n tilalle tullut Manu Haikka jatkoi myös varmaa peliä, pallo ei hallitsematta päätynyt Hakan pelialueelle ja Kalle Kohosen toiminta pysyi varmana. Piikkinä hyörivän Oivan liikkeiden ohelle pitkään peleistä sivussa olleen Tomy Nurmesniemen paluu sairastuvalta aiheutti harmia TPS:n pelaajille, pallon hallinnassa alkoi olla paniikin omaista toimintaa. Haka sai myös tilaisuuksia lisää tuomarin vihdoin alkaessa viheltää tasapuolisemmin: Omalla puolustusalueella tuomitun vaparin sinkautti Iivari kohti keskikenttää, josta Wili sai pallon vastustajan kautta itselleen, siirtäen nahkakuulan Topiakselle, joka vei TPS pelaajan kaffelle (koska oltiin kaukana Dennis kebabista) ja pikku kulmasta napautti pallon maaliin vieden Hakan johtoon 3-4.
Hakan pojat pysyivät lähestulkoon kylmän viileinä – tästä huolimatta päivän ainoa kortti vilautettikin Wilille – muita rikkeitä ei katsottu huomautusta isommiksi. Toki taustojen kommentoinnista tuomari kerkisi myös inasen polttamaan lyhyehköä pinnaansa. Höykytys jatkui Hakan toimesta – päivän pisimmän (ja komeimman) yli katsomon katon menneen Kalle Kohosen antaman ”kohopotkun” jälkimainingeissa Haka pääsi vielä kertaalleen lähestymään TPS:n maalia: sivurajaheiton jälkeen Topias Listo jälleen pääsi nappaamaan pallon ja siirtämään Oivalle – joka viimeisteli Hakan maalisaldoksi 3-5. Aivan huikea nousu kolmen maalin tappioasemasta johtoon! Ikimuistettava peli! Mukana Turussa oli myös vaihtomiehet Eetu Leiri, Riku Kallio, Santtu Junttila ja Jarno Niemelä, jotka eivät tällä kertaa pelikentälle päässeet taitojaan näyttämään. Kaikkien panos on kuitenkin erittäin tärkeä ja suuri kiitos kaikille! Pelejä on Hakalla jäljellä vielä muutama, seuraavaksi vastassa on Kaapo, kotiottelu maanantaina 24.9. Tehtiksellä.

TPS pelin tähdet tällä kertaa seuraavasti:

3 tähteä – Oiva Laaksonen
2 tähteä – Topias Listo
1 tähti – Vikke Ahola