B-pojille Ahvenanmaan tuliaisina tasuri

Jaa tämä juttu!

Sarjan toisena pelinä oli ohjelmassa vierapelireissu Suomen saaristoon: Hakan B-pojat matkasivat Maarianhamina IFK:n vieraaksi aurinkoiselle Ahvenanmaalle WHA tekonurmikentälle. Pelin valmistava osuus sai paikan päällä ikävän takapakin, kun ykkösveskamme Kalle Kohosen edellisessä pelissä osuman saanut polvi ei kestänyt alkulämpöjä. Onneksi varamiehitystä reissuun oli saatu ja tilalle avaukseen nostettiin B-pojissa debytoiva Verneri ”Verkku” Tamminen C-pojista.

Haka aloitti pelin vahvasti: Seitsemän peliminuutin jälkeen nopsajalka Tomy Nurmesniemi jatkoi upeasti Topias Liston keskityksen maaliin ja Haka B-pojat siirtyivät johtoon 0-1. Pelin alussa haltuun otettu paineistus jatkui koko ensimmäisen puoliajan, mutta hermostunut syöttely sekä viimeistelyn puuttuminen pelasti Maarianhaminan lisäosumilta.

Toiselle puoliajalle Maarianhamina sai unelma-alun: Tuomarin outo päätös antoi kotijoukkueelle vapaapotkun kuudentoista ulkopuolelta ja Maarianhamina IFK:n Wiklöf pääsi laittamaan kakkospallon sisään onnekkaasti ajassa 42`. Peli oli siis tasan 1-1.
Toinen puoliaika jatkui rikkinäisesti kummankin joukkueen osalta erotuomarin ottaessa isoa roolia käsittämättömillä vihellyksillä, jotka turhauttivat kummankin joukkueeen pelaajat – valmennuksesta puhumattakaan. Keltaisia kortteja heiluteltiin ensin Haka B:n pelaajille, mutta myös kotijoukkueen pelaajille ja valmentajalle. Eetu Leiri nappasi myös ”taktisen” keltaisen ja täten jarrutti Maarianhamina IFK:n etenemistä epätoivottuun suuntaan. Tuomarin tunteiden kuumetessa myös turha punainenkin kortti vilahti esille aivan pelin loppuminuuteilla. Tilannetta jälkeenpäin kommentoineen pelaajan mukaan ensimmäistä kertaa nähtiin päätuomarin tuomio tapahtuneesta linjatuomarin näkemyksen (=luullun arvaamisen) perusteella. Siinäpä vahva perusta toiminnalle!
Lisämaalipaikkoja oli todellakin tarjolla toisella puoliajalla kummallekin joukkueelle, mutta vahva maalivahtipeli sekä heikko viimeistely johtivat ottelun päättymiseen tasapeliin 1-1.

Pelin jälkeen fiilis Haka B:n kopissa oli pettynyt, koska voittoa oli lähdetty hakemaan. Kuitenkin yhdessä todettiin, että Maarianhaminasta saadulla vieraspisteellä on merkitystä, kun summausta tehdään kauden loppupuolella ja pisteitä lasketaan. Tappioton putki Haka B:llä siis jatkuu.  Ensi viikonloppuna 12.5. klo 12 pelit jatkuvat kotona Tehtiksellä  kun vastaan asettuu MuSa.
Nousutaistelu jatkuu mallikkaasti!

Tässäkin pelissä kiitoksia onnistumisista olisi mieluusti jaettu useille pelaajille, jotka olisivat ne ansainneet – mutta taasen vain kolme on listattavissa. Tähdet saavat:

3 tähteä – Topias Listo

2 tähteä – Verneri Tamminen

1 tähti – Iivari Turkkinen