D12 alueliigan avauskierros

Jaa tämä juttu!

Talven pitkä harjoituskausi on takana. Pojat on harjoitelleet ahkerasti, taitoja ja kuntoa on käyty testaamassa halliturnauksissa ja harjoitusotteluissa pitkin talvea. Menestys on ollut vaihtelevaa, mutta aina on peleistä saatu oppia, pojat omaan tekemiseen ja valmennus harjoitusten suunnitteluun. Viime syksy huipentui alueliigakarsintaan, jossa pojat varmistivat suoraan karsintalohkosta paikan tämän kesän alueliigaan. Viime kesältä puolestaan saimme ikimuistoisia kokemuksia matkasta Ahvenanmaalle Maarianhaminaan Ålandia cupiin, jossa pojat esiintyivät edukseen raivaten tiensä finaalin asti ja matkasivat kotiin pystypäin hopeamitalit kaulassa hienon taistelun jälkeen. Näistä lähtökohdista olikin jännittävä lähteä avaamaan alueliigapelit Maarianhaminaan IFK Mariehamnin vieraaksi.

Vastustajasta ei oltu saatu etukäteen mitään tietoja, eikä aiempia kohtaamisia ollut, joten olimme vieraalla maaperällä, vaikka pelipaikkana olikin Ålandia cupista tuttu Wiklöf Holding Arenan tekonurmi. Matkaan oli lähdetty aamuvarhain ja matka oli ollut pitkä niin ajallisesti kuin henkisestikin lauttamatkoineen ja hotelliin majoittumisineen. Poikia oli tsempattu läpi talven keskittymään huolellisesti yksittäisiin peleihin juuri tulevaa alueliigaa ajatellen, edeltävät kesät kun oli pelattu piirinsarjan miniliigoja, joissa yhdessä pelissä saattoi epäonnistuakin ja kuitenkin voittaa monta peliä illassa. Aina ohjeet eivät olleet käytännössä näkyneet, mutta tällä kertaa valmistautuminen vaikutti hyvältä hieman epävarmoista lähtökohdista huolimatta.

Peli käynnistyi molemmin puolin tunnustellen, vielä pelin alkuvaiheissa vastustajakin liikutti palloa, mutta onnistuimme estämään vaarallisemmat tilanteet tiiviillä puolustuspelillä. Melko nopeasti pelin luonne alkoi käydä selväksi: saimme painettua pelin vastustajan puoliskolle, josta he pyrkivät vastaiskuihin lähinnä pitkillä avauksilla, jotka puolustajamme katkoivat tehokkaasti. Kertaalleen pienen puolustuksen merkkausvirheen myötä vastustajan hyökkääjä pääsi kasvotusten maalivahtimme kanssa, mutta puolustajan häirinnän tukemana maalivahti Justus Lamminen poimi pallon varmasti haltuunsa. Saimme luotua ensimmäisellä jaksolla lukuisia hyviä tilanteita vastustajan maalille ja varsinkin kulmapotkut olivat toistuvasti vaarallisia. Viimeistely tosin jätti vielä hieman toivomisen varaa, mutta puoliajalle pääsimme 0-1 johdossa Taavi Seppälän viimeisteltyä vapauttavan kauden avausmaalin rangaistusalueen rajalle saamastaan hyvästä syötöstä.

Toista puoliaikaa hämmensi epäselvästä syystä tapahtunut erotuomarin vaihdos, tuomarityöskentelyssä ei ollut moitittavaa ensimmäisellä puoliajalla, mutta tasossa tapahtui huomattava lasku vaihdon myötä. Pojat kuitenkin jatkoivat mallikelpoista esiintymistään, eikä vastustajalle enää annettu mahdollisuuksia. Peli vyöryi toistuvasti kotijoukkueen päätyyn ja Akseli Lehtomäki vei joukkueemme 0-3 johtoon kahdella maalillaan, joista jälkimmäinen syntyi vastustajan muutoin loistavasti pelanneen maalivahdin suosiollisella avustuksella. Pelin viimeiset 15 minuuttia olivat selkeää poikiemme dominointia. Johtoasemassa pojat uskalsivat lähteä pelaamaan omaa syöttöpeliään ja saivat aikaan useita näyttäviä 20-30 syötön ketjuja, jotka veivät vastustajalta uskon nousuun ja jalat alta. Julius Jokinen kaunisteli loppulukemat 0-4.

Alueliigadebyyttimme sujui kokonaisuutena mallikkaasti ja pojat saivat kaipaamiaan onnistumisia. Koko joukkueen peli oli suunnitelman mukaista, puolustus pysyi tiiviinä Aaron Nagyn ja Antti Raiskion johdolla, hyökkäyspäässä Peetu Peräkivi osoitti hyviä toipumisen merkkejä talven alaraajavaivojen jälkeen. Yksilöinä edukseen erottuivat Oskari Rantala nousuillaan laidalla ja vaarallisilla sivurajaheitoilla vastustajan maalille asti sekä joukkueen nuoriso-osasto Topi Lehtinen ja Wilho Penttilä, jotka täyttivät paikkansa hienosti.

Pelin jälkeen siirryimme hotellille rentoutumaan ja suuntaamaan ajatuksia kohti seuraavan päivän palauttavia harjoituksia Maarianhaminan ellei kesäisissä niin ainakin keväisen lämpimissä oloissa ja jo muutaman päivän päässä odottavaa alueliigan kotiavausta TPS valkoista vastaan Tehtiksellä keskiviikkona 18.4. klo 19:00. Tervetuloa katsomoon kannustamaan!

 

Kuvat ja teksti: Mikko Seppälä