Uusi kausi ja uudet kujeet- Kausi alkoi D12 Pojilla Tallinnassa

Jaa tämä juttu!

D12 kausi saatiin hienosti pakettiin marraskuulla, tosin syksyn loma jäi odotettua lyhyemmäksi. Kauden päättäjäiset onneksi ehdittiin viettää viikon lepotauon aikana ennen uuden kauden alkua. Ohjelmaan kuului hauskaa yhdessä oloa,  keilaskapailua, saunomista ja palkintojen jakoa. Vatsa tyhjänä ei kotiin lähdetty vaan jokainen sai syödä mahan täydeltä Kebab -lihaa. Joukkueessa on omat kiertopalkinnot, jotka on omin pikku kätösin tehty ja palkinnot sisältävät ison annoksen pukukoppihuumoria. Tänä vuonna Hakan 05 joukkueen vuoden palkinnot menivät Niila Heiskaselle ( Vuoden Sählä) ja Eemil Tuurille ( Vuoden Särmä).

Marraskuun puolessa välissä aloitettiinkin jo harjoittelu hyvin tiiviillä tahdilla ja valmistautuminen uuteen kauteen alkoi.  Isoja pelaajamuutoksia ei tullut mutta jälleen joukkueen valmennustiimissä puhalsi uudet tuulet. Joukkueen valmennustiimi sai lisäyksen ja Masi Rekomaa tuli Akon aisapariksi.

Jouluun alussa Fc Hakan05 pojat lähtivät ensimmäiselle ulkomaan turneelle melko jännittävissä olosuhteissa, sillä takana oli vain kaksi 11vs11 harjoituspeliä. Tallinnaan lähdettiin hyvillä mielin, sillä tämä Reval Cup tuli hyvään väliin – peleihin lähdettiin katsomaan millä tasolla pojat ovat ja mihin pitää harjoittelussa kiinnittää huomiota. Jännitystä toki lisäsi ajatus ulkomailla pelattavassa turnauksessa niin pelaajille kuin kannustusjoukoille.

Isolla kentällä pelattiin ja hyvin pärjättiin vaikka toki opittavaakin jäi. Kaikin puolin positiivinen reissu oli ja olihan Hakan pojat paras suomalaisjoukkue sijoittuen kovatasoisessa turnauksessa neljänneksi.

Ensimmäinen peli pelattiin Liettulaista Fa Zalgirietisin joukkuetta vastaan ja tulos tästä oli voitto Hakalle 3-2. Toinen peli pelattiin paikallista Nömme kalju FC:tä vastaan  ja tästä otettiin ensimmäinen häviö lukemin 5-1. Lauantain kolmas peli olikin Hakalaisten näytöstä, kun vastaan asettui Käpylän pallo eli  KäPa City. Peli päättyi Hakan eduksi 4-1.

Sunnuntaina pelattiin kaksi ottelua ja ensimmäinen peli ratkaisi pääsyn joko pronssipeliin tai sijoista 5-6. Pojilla oli kova tahto ja tavoite oli pronssipeli. Peli alkoi dramaattisesti – Haka hallitsi peliä hyvin ,mutta pieni virhe ja vastustaja Nömme United (toinen Virolainen joukkue) otti lukemat haltuun 2-1. Toista erää oli pelaamatta vain yksi minuutti, kun Haka sai tasoituksen ja jännitys katsomossa vain lisääntyi – varmaan myös vaihtopenkilläkin 🙂 Kymmenen sekuntia ennen loppua hyvällä taistelulla saatiin pilkku ja näin tuli voitto lukemin 2-3. Pronssipelissä taisi jo väsymys painaa jaloissa. Pojat taistelivat hyvällä asenteella, mutta se ei tällä kertaa riittänyt vaan voiton vei Latvian RFS lukemin 3-0 ja pronssinen pokaali ei lähtenyt Suomeen.

Kiva reissu oli ja hyvä kokemus koko joukkueelle. Matka jatkuu nyt kevättä kohden tiiviillä harjoittelulla ja hyvällä yhteishengellä.

Haka 05 joukkueen vuosi 2017 on ollut melkoisen rikas ja täynnä hienoja yhteisiä hetkiä. Toivotaan, että uusi vuosi tuo mukanaan paljon hyvää kaikille ja matka jatkuu yhdessä eteenpäin! Kiitos Pojat, Kiitos Valmennus, Kiitos Kotijoukot – Kiireetöntä ja rauhallista joulun aikaa kaikille!