D12 Piiriliigaa TaPa – FC Haka-j/Musta

Jaa tämä juttu!

Kolme kierrosta takana, kolme voittoa ja kaksi päästettyä maalia. Syyskierros on alkanut mallikkaasti. TaPan kaatoon lähdettiin siis luottavaisin mielin, vaikkakin sarjataulukko antaa jo ymmärtää että kierroksen alussa kohtaamillamme joukkueilla on ollut vaikeuksia muissakin kohtaamisissa. Eli vaikka pelit on olleet selvästi tasaväkisempiä nyt syyskierroksella, tulee ne kovenemaan vielä ennen kauden päätöstä.

Kaupin tekonurmi muistuttaa ominaisuuksiltaan Saharaa, tosin kumirouhetta taitaa olla enemmän mutta karvaa sitten taas vähemmän. Ottelun alkuun lähdettiin hieman varovasti. Ja saattoi jollain painaa koulupäivän jälkeinen uupumuskin. Joka tapauksessa vastustaja oli alussa hieman niskanpäällä. Pallo pysyi ensimmäisen 10 minuuttia sinnikkäästi Hakan päädyssä. Puolustus kuitenkin kesti, eikä TaPa lopulta päässyt alussakaan todellisiin vaaran paikkoihin. Kun alkuhämmästyksestä päästiin ja alettiin toteuttamaan valmennuksen ohjetta rakentaa peliä alhaalta saakka, alkoi tapahtumat kentällä tasaantumaan. Haka pääsi rakentamaan peliä laitojen kautta ja nopeilla syötöillä saatiin nostettua painetta TaPan maalille. Vastustajan puolustus esti kuitenkin viimeistelyn. Tilanteista saatiin kuitenkin useampikin kulma. 26 minuutin kohdalla kulman jälkitilanne tuotti tulosta. Jo itse kulmatilanne pelattiin hyvin ja vain tuuri esti puskumaalin syntymisen. Pallo palasi torjunnasta V. Haajan jalkaan ja siitä maalin perälle. 0-1 tilanteesta oli hyvä mennä tauolle.

Tauon jälkeen jatkettiin hyvällä sykkeellä ja nähtiin useita oivaltavia syöttöjä. Näistä olisi jonain toisena päivänä tullut useampikin maali. Tänään ne jäivät kuitenkin syntymättä. Mutta erityisesti Alpin syötöt olivat välillä todella loistavia. Peli jatkui tasaisissa merkeissä aina viimeiselle viidelle minuutilla jolloin Simo pääsi nostamaan korkean kaaripallon ulostuleen TaPan maalivahdin yli. 0-2 oli jo hieman helpompi hengittää, myös katsomon puolella. Näissä lukemissa vietiin peli päätökseen.

Pelissä oli paljon hyvää mutta aina jää myös parannettavaa. Aktiivisuuden pitäisi olla samalla tasolla pelin alkuvihellyksestä loppuun saakka. Nyt nähtiin ajoittain hyvää karvausta ja hyvin ajoitettua painostusta. Mutta vastapainoksi seuraavassa tilanteessa saatettiin seurata vieressä mitä vastustaja aikoo tehdä. Peliin mahtui myös paljon huikeita syöttöjä, mutta myös useista löysiä lyhyitä siirtoja jolla saatiin kaveri pulaan. Ja se viimeistely. Noista paikoista olisi voinut tehdä 5-6 maalia enemmän.

Seuraava peli on viikonpäästä torstaina 1.9. klo 18:15 tehtiksellä. Vastaan tulee HJS/valkoinen. Edessä on siis taas vähintään astetta kovempi koitos.

TJo