FC Hakaj. D12 / Mustat – viikonloppu käyntiin liigapelillä.

Kesätauon jälkeen ollaan jo kertaalleen ehditty totuttelemaan uuden sarjatason vauhtiin. Tällä kertaa vastaan tuli FJK/Valkoinen, Forssasta. Forssalaiset olivat myös voittaneet ensimmäisen kierroksen koitoksensa, joten tiukkaa peliä odotettiin.

Peli alkoikin tasaväkisesti keskialueen herruudesta taistellen. Haka on kevätkierroksesta muuttanut miehitystä ja pelin alusta saakka pelattiin kahdella kärjellä. Muutos näyttäisi tuovan lisää variaatiota hyökkäykseen ja tehostavan karvausta. Haka lähtikin hyvällä liikkeellä peliin ja jo 2 minuutin kohdalla tuo liike tuotti tulosta. Tuukka nousi kulmatilanteessa omaan vahvaan tyyliinsä etutolpalle. Tuukka ei saanut palloa mutta veti puolustuksen huomion itseensä ja Roopelle jäi reilusti tilaa ohjata pallo maaliin. Hyvä liike Tuukalta ja tarkka sijoitus Roopelta, joukkueelle 1-0 johto!

Kun hyvällä jalalla oltiin liikkeellä, oli pallon hallinta ensimmäisen puoliajan vahvasti Hakan hallussa. Pallottoman pelaajan liikkumista erityismaininta Simolle! Hyvää liikettä jolla sekoitettiin vastustajan keskikenttää. Liikkumisella saatiin avattua useita pystysyötön paikkoja. Harmillisen usein pystysyötöt jäivät kuitenkin Vorssalaisten puolustukseen, tai karkasivat kärjen ulottumattomiin. Osan tästä voi toki pistää melko nopeaksi tallaantuneen Saharan kentän piikkiin.

Yksi näistä pystysyötöistä löysi kuitenkin Roopen täydessä vauhdissa ja samalla vauhdilla jatkettiin maalialueen rajalle josta lapikas puhui tehokkaasti. Hieno laukaus täydestä vauhdista!

Eka puoliaika pelattiin loppuun Hakan hallinnassa, mutta hyvistä paikoita huolimatta maaleja ei tehty enempää. Toinen puoliaika alkoi samalla tahdilla kuin ensimmäinenkin. Alpi oli päässyt jo ensimmäisellä puoliajalla nousemaan hyvin vasentalaitaa. Tilanteet vaan jäivät kulmiin, eikä todellisia maalipaikkoja päässyt syntymään. Taitavinkin pelaaja on pulassa jos ei puolustus pakottaa hidastamaan vauhtia ennen kuin hyökkääjä on ehtinyt laukomaan tai antamaan ratkaisevaa syöttöä. Tämä alkoi näkymään koko joukkueen pelissä toisella puoliajalla.

Valmennus ohjeisti Alpia välillä kaventamaan voimakkaammin maalia kohden. Seuraava hyökkäys, kavennus ja laukaus. Maalivahti sai vaivoin jalkaa väliin, mutta kukas muu siellä oli ahneena maalin edessä kuin Roope joka pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin. Alpin hieno vahva nousu toi joukkueen 3-0 johtoon.

3-0 taisi kuitenkin olla ja vähän liika hyvä olla. Tähän saakka hyvänä pysynyt liike alkoi hiipumaa, syötöt jäivät omaan jalkaa ja omaa maalipaikkaa koitettin hakea turhan ittepäisesti. FJK alkoi saamaan selvästi enemmän otetta pelistä ja sai luotua painetta Hakan maalille. 55 minuutin kohdalla lepsuilu kostautui ja Forssa pääsi kuittaamaan loppulukemiksi 3-1.

Ensimmäisen 40 minuutin aikana tehty työ kantoi hedelmää ja kahden kierroksen jälkeen joukkue jatkaa liigaa ainoana tappiottomana joukkueena. Sarja on kuitenkin vasta alussa ja siitä on tulossa tasainen, jossain kohtaa tulee vielä eteen se tilanne kun 40 minuutti hyvää peliä ei riitä pelin voittoon. Tänään maalinteossa onnistui Roope, puhtaalla hattutempulla. Vahvat esityöt maaleihin teki kuitenkin koko joukkue. Tuukka, Alpi ja Simo pelasivat kaikki hienon pelin.

Seuraavaksi vastaan astuu taas perjantai pelissä Ilves Jaakonmäki, Saharassa 18:00.