Naiset kokivat kunniakkaan tappion Ilvekselle

Jaa tämä juttu!

Huonosta sääennusteesta huolimatta lauantaina 18.6. pelattiin hyvissä olosuhteissa Saharan kentällä naisten nelosta vastassa Ilves/2.

Hakan pelaajat olivat erittäin vakavia ja mietteliäitä Ilveksen astellessa kentälle lämmittelemään. Ilves herättää seurana paljon erilaisia ajatuksia joka puolella, mutta kuitenkin kovasta vastuksesta huolimatta lähdimme taistelemaan kolmesta pisteestä.

Jo pelin alkuminuuteista lähtien Ilves piti palloa hallussaan ja Haka pyrki vain puolustamaan läpi koko ensimmäisen puoliajan. Ilveksen pelaajien kesken yhteistyö sujui ongelmitta ja syötöt olivat erittäin tarkkoja, myös ilmassa annetut puolen vaihdot. Vastustaja murtautui useaan otteeseen helpon näköisesti kotijoukkueen puolustusalueelle ja saivat aikaan pahoja tilanteita, mutta huonoista puruista huolimatta puolustajat saivat pelattua pallon ylöspäin pienten vaikeuksien kautta. Iso kiitos pelistä kuuluu maalivahti Julietille, sillä hän pelasi suurella itseluottamuksella ja säästi Hakan suuremmilta vahingoilta. Maalivahti on erittäin tärkeässä osassa joukkueen kokoonpanoa ja se tulikin selväksi moneen kertaan pitkän 90 minuuttisen aikana.

Ilveksen useita maalipaikkoja lukuunottamatta peli oli varsin yksipuolista ja suoraviivaista. Vieraat pääsivätkin hieman helposti tekemään 0-1 johtomaalinsa, kun 12 minuutin jälkeen pallo iskettiin kotijoukkueen verkkoon sekavan tilanteen seurauksena. Koko ensimmäinen puolisko oli Ilveksen hallinnassa ja se oli lähes samanlaista koko ajan 45 minuutille asti. Ilveksellä ei ollut juurikaan minkäänlaisia vaikeuksia Hakan kanssa ja niin he iskivät toisen maalinsa 18 minuutin kohdalla. Haka ei ollut kovin pahassa pinteessä Ilveksen kanssa, mutta pelin saaminen hallintaan oli asia erikseen.

Haka alkoi saada Ilveksen taktiikasta kiinni, mutta silti kotijoukkue oli koko ajan altavastaajana. Kun peliä oli pelattu 29 minuuttia, Ilves iski kolmannen maalinsa ja tilanne oli 0-3 vieraiden hyväksi. Ilveksen maalipaikat vain lisääntyivät entisestään, mutta kotijoukkueen onneksi puoliajalle siirryttäessä ei tullut enempää maaleja.

Tuomarin viheltäessä toisen puoliajan alkaneeksi Hakan naiset parantaa ja saavat muutaman hyökkäyksen aikaan. Kotijoukkue pystyy aika ajoin luomaan painetta Ilveksen puolustuspäähän pitkien- ja seinäsyöttöjen avulla. Ilves luo yhä hyviä maalipaikkoja ja Hakalla on vaikeuksia olla päästämättä lisää maaleja. Kuitenkin kovan taistelun avulla Ilves ei saa tehtyä yhtäkään maalia toisella puoliajalla. Sen sijaan Haka lähtee hyökkäykseen käyttäen Ilveksen pelaajien väliin jääneitä aukkoja, joista on helppo syöttää palloa ylöspäin hyökkäyspäähän.

Kotijoukkue onnistuu maalinteossa 80 peliminuutilla Ella J toimittaessa pallon vieraan maalivahdin taakse. Ottelu päättyi tulokseen 1-3. Seuraavaksi Hakan Naiset pelaavat Suoraman nurmella FC Kangasalaa vastaan sunnuntaina 3.7.