Täydet pisteet naisille

Jaa tämä juttu!

 

Tiistaina Hakan naisia vastaan asettui FC Nokia Tehtaan kentällä. Sää oli erittäin hiostava ja koetteli jokaisen pelaajan voimia. Peli Nokiaa vastaan oli sunnuntain pelistä täysin vastakohta, sillä naiset lähtivät peliin kovalla ilmeellä ja pitivät palloa hallussaan ison osan ajasta. Nokia oli tiistaina kova vastus, mutta laitalinkkien nopeat juoksut pystyyn ja hyvä puolustuslinja pitivät pelin omalla joukkueella, eikä ollut syytä lähteä mukaan vastustajan sähläyksiin.  Koko joukkue pelasi hyvin yhteen ja palloa saatiin hyvin siirreltyä eteenpäin välisyötöillä kärkeen sekä laitalinkeille. Jo 12 peliminuutin jälkeen Nokia saa tilaisuuden kulmapotkuun, mikä epäonnistuu ja puretaan varmasti pois omalta maalilta. Haka hallitsee peliä, mutta heidän kovien otteidensa takia vastustaja saa monia erikoistilanteita ja näin 17 minuutin kohdalla suoritetaan jo toinen kulmapotku, joka leijailee maalivahti Julietin purettavaksi toiselle puolelle kenttää. Pallo saadaan jälleen kerran päätyrajan yli ja Nokia saa kolmannen kulmapotkun vain minuutin edellisen jälkeen. Potku lähtee liian kovaa ja korkealle maalin yläpuolelle verkkoihin. Ensimmäisen puoliajan aikana Sofia Y. tekee hyvällä itseluottamuksella muutaman hyvän nousun hyökkäyspäähän, toisella kerralla vahva laukaus maalille ja toisella seinäsyöttö Emmalle kärkeen. Vain vajaa minuutin tämän jälkeen Ella J. iskee Hakan 1-0 johtoon laittamalla pallon takanurkkaan Ella K. antamasta keskityksestä.
Kotijoukkue saa maalista entistä enemmän voimaa ja Hakan antama kova paine johtaa vastustajan pallon menetykseen ja hyvän pallon riiston jälkeen Tiia kaadetaan muutamia metrejä ennen 16 rajaa ja vapari Hakalle. Sofia Y lähtee vetämään vaparista kovaa maalaukausta, mutta ainakin metrin ohi maalin. Peli jatkuu vain hetken ilman katkoja kun kotijoukkue saa 33 minuutilla kulmapotkun, johon Pauliina pääsee yllättäen puskemaan, mutta puskee reilusti maalin ohitse. Neljän minuutin päästä edellisestä kulmasta saadaan uusi, jota Sofia lähtee antamaan kulmalipulta kohti maalia Ella J:lle. Ella ottaa pallon taidokkaasti haltuunsa, mutta vedossa kestää liian kauan ja pallo riistetään. Nokia saa muutamalla syötöllä vietyä palloa kohti keskialuetta, mutta edellisessä pelissä varoituksen saanut Iida katkaisee syötön, vetää kaukaa hieman onnekkaan todella korkean roiskaisuvedon, joka yltää maaliin asti, eikä maalivahdilla ollut mitään mahdollisuuksia torjua palloa. 2-0 kotijoukkueelle ja pelikello näyttää 39 minuuttia. Muutama minuutti ennen puoliajalle siirtymistä Haka lähtee mukaan Nokian sekavaan peliin ja aiheuttaa kaksi selvää vaparia. Ensimmäinen vapari menee selvästi ohi maalin ja toinen lähtee suoraan kohti maalivahtia ja helppo koppi Julietille.
Toisen puoliajan alettua Haka jatkaa entistä kovemmin ja hakee laitoihin hyviä syöttöjä nopeille laitalinkeille. Hakan nopeat kuviot ja kovat laukaukset useaan kertaan meinaavat olla vastustajalle liikaa, ja erityisesti pakkilinjasto uupui täysin laitalinkkien juoksuttaessa. Pelin aikana saatiin aikaiseksi monta kulmapotkua ja vaparia, jotka eivät kuitenkaan päätyneet sisään asti. Loppua kohden peli menee jälleen sekaisin ja Haka sortuu virhesyöttöihin. 80 minuutilla Julia työntää juuri ja juuri 16 ulkopuolella vastustajan selästä nurin ja vapaapotku Nokialle. Vapari menee kuitenkin ohi, mutta minuutti tämä jälkeen vastustaja saa hieman onnekkaasti tehtyä ensimmäisen maalinsa. Ottelu jatkuu samanlaisena ja vielä 87 peliminuutilla Nokia saa kulmapotkun, joka kuitenkin on täysin vaaraton. Lopussa peli kääntyy tiukemmaksi, mutta Haka saa kovalla työllä pelattua pelin loppuvihellykseen asti ilman enempiä vahinkoja. 2-1 kotivoitto naisille ja ansaittu viikon tauko ennen seuraavaa peliä TPV:n kakkosjoukkuettavastaan Ikurissa.
#14 Rea