C15 Pojat AL: FC HAKA – MuSa YJ 2-0

Jaa tämä juttu!
DSC00107
Voitto ku voitto.

Ensimmäinen kotiottelu ja pieni kasvojenpesu edelliseen vieraspeliin verrattuna. Tämä kaikki tietenkin edellisen kirpeän otteluraportin ansiota. Liikoja vaihtomiehiä ei ollut nytkään, mutta taustojen sinnikäs soittelu toi kaksi haaviin.

Rosteri oli hieman aiempaa parempi. Kenttä ei ollut alussa ihan balanssissa: ”uudet” toisella ja ”vanhat” toisella laidalla. Pete, joka tuurasi Jonia, korjasi puoliajan jälkeen tilannetta. Muuten perinteinen 4-2-1-3.

Maalissa Samu otti muutaman tärkeän kopin heti alussa. Jatkossa hommat väheni ja urakka keveni. Avaamista syytä miettiä. Ketä kentällä on ja millä puolella. Viitaten tuohon balanssiin.

Puolustukseen kaivataan vanhoja tekijöitä, kuten Tuomasta tai uusia, kuten Tuukkaa. Nyt puolustukseen jouduttiin ”uhraamaan” Make ja se näkyi keskikentän hallinnassa. Toppariosastolla pallon tuonti oli hieman yksipuolista. Puolenvaihto tuntui olevan jotain aivan tuntematonta, joten pallo palautettiin sinne mistä se tulikin. Sumppuun. Miksi? Samulla on jalkaa ja häntä voi käyttää paljon enemmän puolenvaihdoissa.

Keskikentällä Vikke oli pelipäällä ja jaksoi juosta ylös ja alas. Mutta hutiloituja kuoletuksia – ulkosyrjällä neppaillen- jotka sitten varmasti menetti. Petrus jaksoi juosta ylös. Ja ylös.  Ja yhä vain ylemmäs.  Tompan rinnalle ja ohi, jolloin Tomppa joutui jäämään alemmas. Ajatus lienee, että Tomppa on kärkimies.

Muulla keskikentällä on jaksamisen kanssa vähän niin ja näin. Tämänkin takia olisi tärkeää, että yksi keskikenttämies ei karkaa kärkeen. Nousevalle topparille tai alemmalle keskikentälle kaikki tarjoaa selkää. Hyökkääjien reaktion vielä ymmärtää, mutta keskikenttäkin. Jos olet keskikenttämies ja alempaa joku tuo palloa ylös – varmista ja siirry vastakkaiseen suuntaan niin, että olet pelattavissa. Ei ylöspäin.

Hyökkäyspää oli iskussa, kun Tomy ja Hene olivat rivissä. Tai iskussa ja iskussa, normaalia tuhlailua, mutta paikkoja oli yltäkyllin vaikka tusinaan maaliin. Levittäminen riittävän lähelle sivurajaa menee huonosti. Sekä Tompalta että Heneltä. Ja olisihan se hienoa, että se eka kosketus olisi hyvä ja toka jäätävä viimeistely.

Erikoistilanteet, varsinkin kulmat, ovat suoraan sanoen tylsiä.  Juoksut ja sijoittuminen on poskellaan.  Kulmista vähintään puolet pitäisi antaa lyhyenä.  Mutta sitä pitää harjoitella, jos sen haluaa toimivan. Alla oleva clippi on poikkeus, joka vahvistaa säännön.

Aika paljon on matkaa tällä joukkueella huippusuoritukseen. Sarja on vasta alussa, joten tilaisuuksia on runsaasti. Kasvun paikkoja on monelle. Kehittymistä, juoksukuntoa ja vastuunkantajia tarvitaan. Jos ja kun Tomppa pelaa B:n pelejä, niin viimeistelijää kaivataan. Kenestä silloin meidän Mahrez? Tai Alli?

 

Ai niin, kevään paras uutinen, ”Per Juventus 5° Scudetto in fila!”  Ja Leicesterin  on parasta mitä englantilaiselle jalkapallolle – tai ylipäätään jalkapallolle – on tapahtunut vuosikausiin.

Tähdet 3-2-1

 

Tomppa

Vikke

Samu

 

FC HAKA j kokoonpano: Samu (1), Antti (4), Joonas(10), Joonas(14), Henrik(15), Vikke(21), Olli(27), Santtu(28), Markus (31), Tomy(35), Petrus(38), Otto(42), Niilo(44)

FC HAKA j – MuSa YJ 2-0 maalintekijä(syöttäjä):

30’:                                                                                 1-0                 35(15)

58’                                                                                  2-0                 38(35)

Seuraava peli: FC HAKA j – Ilves Kelt.(TRE) 20:15 Ikuri Keskiviikkona 27.4