C15 Pojat AL: TKT – FC HAKA 4-1

Jaa tämä juttu!

AttitudeAlueliiga pyörähti käyntiin Hakan osalta vieraspelissä Tampereella TKT:ta vastaan. Tuttu vastustaja ja odotusarvona oli melko tasainen peli. Viimekaudella HAKA vei TKT-pelit kotiin. Tämä kausi näyttää olevan erilainen. Ja erilainen monella tapaa.

Kauteen ollaan lähdössä kahdella joukkueella. Pelataan Alueliigaa ja Piiriliigaa. Pitäisiköhän olla huolestunut, kun edes yhteen joukkueeseen, Alueliigaan, ei saada yhtään vaihtomiestä ja joukkuetta raavittiin kasaan viime hetkiä myöten.

Ja pitäisiköhän olla huolestunut, kun joukkueen taistelutahto on nolla kauden ekassa pelissä.

Pitää siitä huolestua. Nyt on jokaisen katsottava peiliin.

Videotarkastelua ei pysty katselemaan kuin 20minuuttia kerrallaan. Ei me voida olla näin huonoja. Ei kaikki syötöt voi mennä kaverille. Ei jokaista kaksinkamppailua voi hävitä. Ei kaikilta voi loppua kunto.

Nyt pari askelta taaksepäin ja aloitetaan alusta. Peli lähtee yksinkertaisista asioista. Kommunikaatio, puolustaminen, hyökkääminen.

Kommunikaatio on sekä ääntä että itseluottamusta. Kommunikaatio EI ole sitä, että tiuskitaan, kiroillaan, huudetaan taivaalle tuskaa huonosta suorituksesta ja kerätään…niin mitä? sääliä? huomiota? Grow some balls!

Asia nr.1: puolustetaan joukkueena. Tullaan pallon alle, kun kaverilla on pallo. Ja nimenomaan HYÖKKÄÄJÄT tulevat, kuin tuli perseen alla, KESKIVIIVAN ALAPUOLELLE saakka puolustamaan. Asia, minkä Claudio Ranierikin on vaatinut Vardylta Leicesterissä. Kaveri takaisin kiinni, jos pallo menetetään. Mikään ei syö niin kuin se, että on saanut kaverilta pallon jo, mutta se voittaa sen heti takasin. Ei saa luovuttaa. Ei koskaan.

Kun kaverilla on pallo, yksi karvaa ja muut PITÄÄ VAPAAT MIEHET. Eli ei riitä, että katsoo, missä pallo on ja kenellä, on katsottava myös, missä kaverin kaverit on ja peitettävä syöttösuunnat ja pidettävä ne sen kaverit. Ja siis pidetään kaveri max 1m päässä. Ei 10m.

Kun hyökätään, pitää olla keskittynyt vain seuraavaan siirtoon. Kosketukseen. Haltuunottoon. Syötä hyvin ja keskity vain siihen. ÄLÄ UNELMOI, mihin tilanne mahdollisesti kehittyy. Muista kommunikaatio. Pistä palloa liikkeelle. Tee aloite ja pidä ääntä. MUISTA PELIPAIKKASI. Älkää kaikki juosko pystyyn! Selkään on vaikea syöttää.

Keskikenttä: KENTÄLLÄ EI OLE JUNIA JA EIKÄ KISKOJA. Te rakennatte peliä. Te reagoitte. Pää pyörii, teette keskeltä aloitteen, te huudatte ja muutatte pelin puolta. Poikittaista rakentamista ja poikittaista liikettä. Laitapakin ja laitalinkin kanssa, kolmiona. Ei teidän tarvitse juosta kuin sonnilauma sen kärkipelaajan rinnalla ja ohi. Äly hoi!

Kunto. Box-to-box tarkoittaa, että Nr.1 te varmistatte, ettei oma pää soi ja Nr.2 vasta sitten juoksette sinne vastustajan boxiin. Ja jos ette jaksa molempia, niin arvatkaa, kumpi on se tärkeämpi? Ja jos ette tässä vaiheessa kautta jaksa, tehkää asialle jotain. Ja kiireesti. Lenkkikautta on vielä jäljellä. Tee töitä enemmän kuin muut. Omalla ajalla.

Kausi on vasta alussa. Tähän joukkueeseen, harjoitteluun ja pelaamiseen on suhtauduttava vakavasti. Fokus on oltava tässä ja nyt, ei mitä tapahtuu syksyllä tai vuoden päästä. JOULUNA ON TURHA ITKEÄ, että OLIS PITÄNY PELATA PAREMMIN! Tärkeintä on oma tekeminen, teinkö parhaani, kannustinko kavereitani, pelasinko joukkueelle. Uhrauduinko?  Onko paita puhdas vai verinen?

Tätä 01-pelipaitaa kannetaan kunnialla. Tämä porukka on nähnyt paljon, menestynyt paljon, kärsinytkin paljon. Yhdessä. Joukkueena. Tässä paidassa ei diivailla ja pelleillä, vaan annetaan kaikki mitä paidan alta löytyy ja irtoaa. Tämä on A-l-u-e-l-i-i-g-a-a, ei mitään puulaakisarjaa.

Tähdet: tulkaa pyytään, jos joku katsoo olleensa tähdenkin arvoinen

FC HAKA j kokoonpano: Samu (1), Antti (4), Sampo(7), Joonas(10), Aku(11), Vikke(21), Santtu(28), Petrus(38), Späde(19), Markus (31), Otto(42)

TKT-FC HAKA j 4-1 maalintekijä(syöttäjä):

9’:                                                                                   1-0

26’                                                                                  2-0

38’                                                                                  2-1                 7(-)

59’                                                                                  3-1

65’                                                                                  4-1

Seuraava peli: FC HAKA j – MuSa (Pori) 13:30 Sahara Lauantaina 23.4