8. Tsaarin-turnaus päättyi JJK:n voittoon

Jaa tämä juttu!

Valeri ”Vallu” ”Popo” ”Tsaari” Popovitchin mukaan nimetty C15-poikien kevätturnaus pelattiin viime lauantaina. Alla historian havinaa. Niittyaron Jukka muisteli, että kaikkia harmitti Vallu lähtö HJK:hon ja HAKAn edustuksen ”kylmät” jäähyväiset, joten HAKA Juniorit otti roolia ja päätti järjestää Vallulle nimikkoturnauksen. Ja näin dramaattisissa olosuhteissa sai Tsaarin-turnaus nimensä ja perinteensä.

1. Tsaarin turnauksen lehtijuttu 2009.
1. Tsaarin turnauksen lehtijuttu 2009.

Otsikko toimii edelleen. Tällä kertaa joukkueita oli 12 neljässä alkulohkossa ja pelit pelattiin Saharassa ja Tehtiksellä. Legenda itse kunniotti läsnäolollaan, kätteli finaalijoukkueet ja jakoi finaalipelin jälkeen palkintopystin. Nuoret saattavat tuntea Vallun pojat jo paremmin kuin Vallun itsensä, mutta vanha väki muistaa ja muistelee. Suuria pelejä, suuria aikoja. Futisperinteitä, hyvä stoori ja kulttuuria parhaimmillaan.

Mutta tulevaisuus on nuorten. Ja turnaus oli siis 15-vuotiaiden nuorten miesten näyttöpaikka. Tasokas finaali oli turnauksen arvoinen trilleri, HJS-JJK. Varsinainen peliaika päättyi tilanteessa 1-2 JJK:n johtaessa HJS:n pilkkuun. Tuomari ilmoitti kaikille, että peliaika päättyy pilkkuu, joten paineet olivat HJS:n pelaajalla kovat. Mutta pillku onnistui ja ja tilanteessa 2-2 mentiin rankkareille. JJK voitti rankkarit 0-2 ja mestaruuden.

Osallistuneet joukkueet sijoitusjärjestyksessä: 1. JJK, 2. HJS, 3. TPS, 4. FC Honka, 5. Jazz, 6. Haka B, 7. SJK, 8. GrIFK, 9. Ilves, 10. Haka C, 11. PaRi, 12. Inter

Tarkemmat tiedot löytyvät linkin takaa: https://www.fchakajuniorit.fi/seura/turnaukset/c15-21-3-2015/

Kotikylän poijjaat eivät ihan mitalikahveille päässeet. Peruutuksen takia hätiin pyydetty HAKA B-pojat hieman C-poikia paremmin. Joukkueita oli C15-ikäluokan korkeimmalta tasolta Puolen Suomen Liigasta (Pohjois-Suomi) ja Etelä-Länsi Liigasta. Turnauksesta oltiin siis laajalti kiinnostuneita.

Maaliskuu ajankohta on kovin haastava, mutta sopinee monille joukkueille kauteen valmistavana testinä. Ajankohdan haasteellisuus tuli karusti esille erityisesti Tehtiksen kohdalla. Lumet talkoiltiin viime tipassa pois ja keinonurmi saatiin ”vihertämään”. Lämmitystä ei, ikävä kyllä, saatu ja kenttä jäi jäiseksi. Toisinpaikoin peli näytti huopatossujääkiekolta, kun pojat eivät vauhtiin päästyään välttyneet törmäyksiltä. Palautetta asiasta tuli. Joten parannettavaakin jäi.