C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi – FC HAKA 1-6

Jaa tämä juttu!

Palokan Riento, PaRi, Jyväskylästä, haki kovaa vastusta nousukarsintoihinsa Puolen Suomen liigaa varten. Netistä bongasivat FC Hakan ja kutsuivat Palokan kuplahallin tekonurmelle. Ja koska aina on mukava kokeilla uusia juttuja ja tutustua uusiin joukkueisiin, lähdettiin tsekkaan mikä mesta, mikä boogie.

Hakan valmennus joutui ryhmittelemään rosteria hieman uusiksi. Porukkaa oli riparilla ja vempulalla. Pari vahvistusta 02-pojista.  Samu saatiin toki maaliin. Formaatti: 4-3-3 / 4-2-3-1. Vikke putosi keskikentältä toppariksi Tuomaksen rinnalle. Olli ja Joonas laidoilla. Keskikenttä muuttui eniten ja siihen istutettiin Petrus, Timi (-02) ja Tomy. Kärkenä hääri Wili(-02). Ja laidoilla Späde ja Hene.  Suurin kysymysmerkki oli 02-pojat, jotka pelasivat ensimmäistä kertaa joukkueessa. Ne tuli siis suoraan peliin, ei edes harkoissa. Lahjattomat ne…

Mikä tämä Puolen Suomen Liiga oikein on? 2016 C15 POJAT (-01) Puolen Suomen liigassa pelaavat: FF Jaro, JIPPO-j, KuPS, OLS, ORPA, VPS, WJK ja karsinnan kautta 3 joukkuetta (GBK tai KPV, JJK tai PaRi, SJK tai VIFK).   Joten pitkät on pojjjilla pelimatkat ja kovaan seuraan PaRi karsii. Ja – kirsikkana kakun päällä- oman kylän JJK kanssa. Veikkaanpa, että tulevissa otteluissa armoa ei anneta ..eikä kysytä. K-18, hämähäkki ja nyrkin kuva voisi olla katsojasuositus.

Ja kovaa PaRi tuli Hakankin päälle. Pelin alkuhetkillä tuntui, että keskialueen herruudesta otetaan tosissaan mittaa. Ja peli oli hermostunutta flipperiä ja fyysistä: pientä repimistä, jälkipeliä, suukopua. Siis taistelua.

Kumpikaan joukkue ei oikein päässyt maalintekopaikoille. Molemmat joukkueet puolustivat aggressiivisesti ja tarkasti. Erikoistilanteet on siis syytä hyödyntää. 19’ Haka saikin vaparin PaR’in hyökkäysalueen kolmannekselta, oikealta puolen. Vikke antoi vaparin ja etutolpalla Petrus puski pallon kohti maalia. Maalivahdin heittäytyminen epäonnistui ja pallo kierähti maaliin. Hieman onnekkaasti 0-1 Hakalle.

Hakan peli vapautui selvästi ja parin minuutin päästä Tomppa pääsi yksin läpi ja maalivahdin ohi. Tilanne 0-2. Kymmenen minuuttia ja Hene vapautti Späden. Spädelle oli vastassa tyhjä maali ja…….0-3.

Toinen puoliaika meni pitkälti Hakan hallinnalla ja painostuksella. PaRi’lla oli selviä vaikeuksia saada palloa hallintaansa. Haka pelasi järkevästi hitaita hyökkäyksiä, piti palloa, käytti laitoja ja haki maalipaikkoja. Paikkoja toki oli, mutta ne PaRi’n maalivahti torjui hyvillä vastaantuloilla tai tuhlattiin. Kesken kaiken PaRi pääsi iskemään Viken vähän kompuroidessa ja tilanne 1-3.

Tämä kuitenkin näytti toimivan enemmän Hakan herätyksenä. Ville antoi viisaasti kulman lyhyenä Vikelle, joka pääsi 16-rajalta nostamaan pallon Tompan päähän. 1-4 Hakalle. Peliaikaa 4 minuuttia ja homma alkoi olla tapulteltu. Hakan pojilla oli kuitenkin vielä nälkää ja pommitus PaRi’n maalille jatkui katkeamatta. Ville pisti maalivahdista kimmonneen pallon tyhjiin ja 1-5. Aivan lopussa Tomppa kikkaili vielä 1-6 soolona.

Videoita ei otettu, mutta peliä analysoitiin paluumatkalla 3tuntia bussissa eli perusteellisesti. Maalissa Samu ei ollut työtön, muttei joutunut kovin tiukoille. PaRi’lta puuttui kovat laukaukset. Kulmat toki olivat hyviä, mutta puolustus sai ne hoidettua. Muutenkin puolustus pelasi järkevästi, kuten numeroista voi arvata. Olli ja Joonas olivat laidoilla pelattavissa ja nousivat varsinkin loppupuolella ylöskin. Topparit Tuomas ja Vikke hoitivat näyttävästi tonttinsa: molemmat pystyivät hyviin nousuihin pallollisena ja avaaviin syöttoihin. Tuomaksen pääpeli on selkeä ase sekä oman pään kulmissa että keskikentän katkoissa. Erikoistilanteissa Viken keskitykset ja vedot näyttävät löytävän kohteensa.

Keskikenttä pelasi yhden parhaista peleistä miesmuistiin. Timi, Petrus ja Tomppa yhdistelmä toimi hyvin. Varsinkin Timi oli elementissään; raatoi, katkoi, karvasi ja syötti vielä kaiken tämän jälkeen tarkasti omille. Tomppa tuli mukavasti piilokärkenä hakemaan palloa hieman alempaa ja teki paljon töitä laajalla säteellä hyökkäyskolmanneksella. Lisäksi sahaava kolmiopeli keskikentän ja laiturien välillä toimi. Palloa nostetiin laitapuolustajien aloitteesta keskikentän kautta laitalinkille ja takaisin, jos tie ylöspäin oli tukossa.

Laitalinkeistä varsinkin Hene oli pelipäällä. En muista yhtäkään kaksinkamppailua, jonka Hene olisi hävinnyt. Ja välillä oli jopa kolminkamppailujakin, joista Hene tuli ulos voittajana.

Targettina pelasi Wili, joka teki töitä isolla sydämellä. Ylös, sivuille sekä alaspäin. Suojasi, taisteli, antoi varmoja syöttöjä, oli aina pelattavissa. Oikeastaan olisi ansainnut työstään vähintään maalin, mutta … ihan aina ei jalkapallon jumalat sitä suo.

Yleisesti 02-pojat yllättivät ja ihastuttivat valmiilla asenteellaan, ilmeellään ja pelillään. Soveltuvat varmasti myös C15 Alueliiga-peleihin, jos vain muuten pääsevät. Kokonaisuutena puolustus pelasi hyvän, keskikenttä huikean ja hyökkäys erinomaisen pelin.

Ja onhan meillä video. Ei tosin pelistä, mutta perjantain spinning-treeneistä. No comment!

Tähdet:

Tähdet 3-2-1

 

Hene

Timi

Wili

 

PaRi – FC HAKA j 1-6 Sunnuntaina 3.1

FC HAKA j kokoonpano: Samu (1), Olli (27), Vikke(21), Tuomas(17), Joonas(14),Petrus(38), Timi(), Tomy(35), Späde(19), Wili(), Hene(15), vaihdossa Joonas(10), Ville(9)

FC HAKA j maalintekijä(syöttäjä):

19’:                                                                                 0-1                 38(21)

21’                                                                                  0-2                 35(-)

31’                                                                                  0-3                 19(15)

70’                                                                                  1-3

76’                                                                                  1-4                 35(21)

78’                                                                                  1-5                 9

79’                                                                                  1-6                 35