Haka B-pojat Kausi 2015 – Vaikeuksien kautta voittoon

Jaa tämä juttu!

Kevätkierros

FC Haka junioreiden B-pojat pelasivat kuluneella kaudella Tampereen Piirin Kakkosta. Kevätkierroksen aloitti vieraspeli Ahvenanmaalla. Siellä kotijoukkueen FC Åland YJ:n nopeat ensimmäiset kolme maalia koettelivat Hakan selkärankaa, mutta pojat löysivät hienosti pelivireen, ja nousivat haastamaan ahvenanmaalaisia. Hakan kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt. Åland voitti ottelun lopulta harmittavasti 3-2.

Kevätkierroksen ensimmäinen voitto saatiin vasta neljännestä pelistä MaPSia vastaan, kun Haka voitti kotonaan Rauhalan kentällä jännittävän ottelun lopulta 2-1. Sitä ennen pojat olivat taipuneet TPV:lle ja pelanneet tasan LeKin kanssa.

Kierroksen kahdeksas peli Pallo-Iirot YJ:tä vastaan oli tietyllä tavalla hieman omalaatuinen. Haka nimittäin joutui vaihtamaan maalivahtiaan peräti kahdesti, kun kaksi maalivahtia joutui jättämään kentän päävamman vuoksi. Peli päättyi lopulta Pallo-Iirojen 1-4 voittoon.

Ennen viimeistä kierrosta Hakan B-pojat olivat saavuttaneet neljä voittoa ja yhden tasurin pistesaldonaan 13 pistettä, se edellytti sijalle 7 sarjassa. Sarjatilanne oli niin tiukka, että Hakan edellä MaPS oli kuudentena 14 pisteellä ja Hakan takana sekä LeKi että TaPa 12 pisteellä sijoilla 8 ja 9. Tästä tasaisesta nelikosta ratkaistiin viimeisen kierroksen avulla kolme jatkajaa Kakkosessa ja yksi putoaja.

Hakan viimeisen kierroksen ottelu oli vierasottelu Raisiossa RaiFua vastaan. RaiFu oli sarjan kolmantena, mutta Haka lähti pelaamaan omaa peliään, eikä antanut sarjataulukolle liikaa painoarvoa. Haka pelasi loistavan pelin ja voitti RaiFun maalein 2-1. Näitä kolmea pistettä tarvittiinkin, sillä sekä MaPS että TaPa voittivat molemmat omat ottelunsa, jolloin viimeisen putoajan paikalle joutui LeKi.

Syyskierros

Syyskierrokselle lähdettäessä Hakan B-poikien tavoitteet olivat selvät: Lähdetään parantamaan selvästi viime kierroksen sijoitusta, tähtäimenä jopa nousukahinat. Hakan tavoitteet näkyivät myös myöhemmin kentällä, mutta ensimmäisen ottelun jälkeen mieli oli maassa, ja se kaivelee pelaajia sekä taustoja yhä edelleen vaikka kausi on ohi. Ensimmäinen peli oli kotikentällä Rauhalassa Apassit-NoPS YJ:tä vastaan. Hakalta hylättiin toisen puoliskon aikana kaksi maalia, joista ainakin toinen oli hyväksytyn maalin rajoissa. Näiden kahden maalin ansiosta Haka olisi voittanut ottelun, mutta hävisi sen lopulta 0-1.

Tuosta pelistä pääosin ylitse päässeenä Hakalla seurasi neljän ottelun tappioton putki, joista saldona oli kolme voittoa ja yksi tasapeli. Mainittakoon vielä se, että noista kolmesta voitosta kaksi tuli loistavalla nousulla tappioasemasta.

Viimeisistä kuudesta pelistä B-pojat nappasivat 10 pistettä, jolloin lopulliseksi pistesaldoksi tulee 20 ja tällä hetkellä sarjan kolmas sija. Jossitteluksi jää, mikäli Hakan ensimmäisessä pelissä kokema oikeusmurha olisi jäänyt kokematta, olisiko Haka voinut jopa nousta Ykköseen, kun Kakkosen kaksi parasta nousee.

Tällä hetkellä Haka siis on sarjassa kolmantena 20 pisteellä kaikki pelinsä pelanneena. Takana niskaan hengittää KaaPo YJ, jolla on kaksi peliä pelaamatta. Kuitenkin Hakan syyskierroksesta on jäänyt todella positiivinen maku. Tavoitteet toteutettiin, mikä näkyy myös maalitilastoissa. Kevätkierroksen 25:n päästetyn maalin sijaan Haka päästi ainoastaan 10 maalia syyskierroksella, mikä on tällä hetkellä toiseksi vähiten koko sarjassa. Edellä on ainoastaan TuWe yhdeksällä päästetyllä maalilla. TuWella on yksi peli pelaamatta. Sarja päättyy 11.10. kaikkien joukkueiden osalta.

Yhteenveto

Loppujen lopuksi Hakan B-poikien kausi tuo hyvän mielen. Haka taisteli hienosti putoamista vastaan kevätkierroksella, ja syyskierroksella Hakan peli-ilme oli aivan eri luokkaa kuin keväällä ja siitä kertoo sarjataulukkokin. Syyskierroksen menestyksestä voidaan kiittää ihan jokaista joukkueen jäsentä, niin pelaajaa kuin taustaakin.

Itse haluan vielä henkilökohtaisesti kiittää koko Haka B-poikia, sekä pelaajia että taustoja. On ollut mahtavaa pelata kanssanne etenkin tämä kausi, mutta jo kolme vuotta sitten kun astuin mukaan -98 ryhmään, tunsin kuuluvani joukkoon. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuita!

-Ville Karirinne, Haka B-poikien maalivahti ja FC Haka junioreiden TET-harjoittelija

Haka B-poikien pelaajat:

Juuso Ahola – Hiljainen työmyyrä, joka osoittaa taitonsa kentällä.
Juuso Ahola – Hiljainen työmyyrä, joka osoittaa taitonsa kentällä.
Ertürk Sargin – Keskikentän ehtymätön voimanlähde.
Ertürk Sargin – Keskikentän ehtymätön voimanlähde.
Joni Laurila – Johtajahahmo alakerrasta.
Joni Laurila – Johtajahahmo alakerrasta.
Juho Viitaharju – Luotettava keskikentän tukipilari.
Juho Viitaharju – Luotettava keskikentän tukipilari.
Justus Kunnas – Teknisesti taitava hyökkäyspään pelaaja. (Juppe jakoi syyskierroksen Hakan maalikuninkuuden.)
Justus Kunnas – Teknisesti taitava hyökkäyspään pelaaja. (Juppe jakoi syyskierroksen Hakan maalikuninkuuden.)
Juuso Ylinen – Varmaotteinen toppari, jonka ohi ei ihan joka jätkä pääse.
Juuso Ylinen – Varmaotteinen toppari, jonka ohi ei ihan joka jätkä pääse.
Joona Järvinen – Määrätietoinen laitapelaaja.
Joona Järvinen – Määrätietoinen laitapelaaja.
DSC_0187_1_1_500px
Veeti Lahtinen – Nopea, ja fiksuja aloitteita tekevä kärki.
Joni Numminen – Luotettava puolustaja.
Joni Numminen – Luotettava puolustaja.
Onni Junttila – Laittaa itsensä likoon niin harjoituksissa kuin peleissäkin.
Onni Junttila – Laittaa itsensä likoon niin harjoituksissa kuin peleissäkin.
Robert Mattila – Hyvän pelisilmän omaava puolustaja/laitapelaaja.
Robert Mattila – Hyvän pelisilmän omaava puolustaja/laitapelaaja.

Roope Jokela – Puolustussuuntaan aktiivinen ja varmaotteinen.

Severi Keskitalo – Positiivinen ja hymyilevä ahertaja, joka tekee kaiken aina loppuun saakka eikä jätä kesken.
Severi Keskitalo – Positiivinen ja hymyilevä ahertaja, joka tekee kaiken aina loppuun saakka eikä jätä kesken.

Timo Pitkävirta – Positiivinen maalivahti, joka yrittää kaikkensa.

Vikke Vuorio – Yrittelijäs ja väsymätön pelaaja, joka ei kaihda haasteita.
Vikke Vuorio – Yrittelijäs ja väsymätön pelaaja, joka ei kaihda haasteita.
Waltteri Hopia – Jalkapelispesialisti (Wate jakoi Justuksen kanssa Hakan syyskierroksen maalikuninkuuden ja voitti Hakan kevätkierroksen maalikuninkuuden.)
Waltteri Hopia – Jalkapelispesialisti (Wate jakoi Justuksen kanssa Hakan syyskierroksen maalikuninkuuden ja voitti Hakan kevätkierroksen maalikuninkuuden.)
Eeli Jokinen – Yrittelijäs hyökkäyspelaaja, joka harjoittelee aina parhaansa mukaan.
Eeli Jokinen – Yrittelijäs hyökkäyspelaaja, joka harjoittelee aina parhaansa mukaan.

Niko Uusikartano – Nopea työmyyrä, vetää täysillä aina loppuun saakka.

Ville Karirinne – Aktiivinen maalivahti, joka uskaltaa ottaa haasteet vastaan.
Ville Karirinne – Aktiivinen maalivahti, joka uskaltaa ottaa haasteet vastaan.

Taustat:

Ismo Laurila – Tyyni huoltaja, johon voi luottaa.
Ismo Laurila – Tyyni huoltaja, johon voi luottaa.
Marko Hopia – Huumorintajuinen joukkueenjohtaja/MV valmentaja, joka ei vähästä hätkähdä.
Marko Hopia – Huumorintajuinen joukkueenjohtaja/MV valmentaja, joka ei vähästä hätkähdä.
Esa Karirinne – Todella taitava vastuuvalmentaja, joka ajattelee aina joukkueen parasta.
Esa Karirinne – Todella taitava vastuuvalmentaja, joka ajattelee aina joukkueen parasta.

Juha Pitkävirta – Vastuuntuntoinen huoltaja, joka on aina positiivinen.