Pirttijoki jatkaa ja Mäenpää maalinteossa

Jaa tämä juttu!

Erinomaisia otteita FC Hakan puolustuksessa esittänyt toppari Juho Pirttijoki, 19, jatkaa valkopaidoissa myös vuonna 2016. Pirttijoen sopimuksessa ollut optio ensi kaudesta on otettu käyttöön.

– Hyvillä mielin tästä asiasta olen. Uskon, että tämä on kehitykseni kannalta oikea ratkaisu, Pirttijoki toteaa.

Pirttijoelle tuli tiistaina miellyttäviä uutisia myös Suomen Palloliiton suunnalta. Hakan toppari valittiin mukaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueen Färsaaret-otteluun, joka pelataan Vantaalla tiistaina 8. syyskuuta.

– Ilman muuta olen innostunut kutsusta. Se kertoo, että jotain on taas tehty oikein. Kaikkeni pistän likoon, että kutsuja tulisi myös jatkossa, Pirttijoki huomauttaa.

Pirttijoki kuuluu Pikkuhuuhkajien nuorempaan pelaajistoon, sillä kokeneimmat pelaajat ovat pari vuotta Pirttijokea vanhempia.

– Juho on kehittynyt paljon tällä kaudella ja ottanut paikkansa avauskokoonpanossa. Hän on pelaaja, jolla on paljon potentiaalia, joten olen todella iloinen, että hän on joukkueessamme myös ensi kaudella, Hakan päävalmentaja Kari Martonen huomauttaa.

(fchaka.fi)

U18 Suomi  – Montenegro 

(palloliitto.fi)

Suomi sai otteluun lentävän lähdön. Lassi Lappalainen karkasi vasemmalta pelin neljännellä minuutilla. Laukaus lähti melko pienestä kulmasta, mutta Montenegron maalivahti Matija Gligorovic lipsautti pelivälineen jalkojensa juuresta verkon perukoille.
Gligorovic oli hieman epäonnekas myös Suomen seuraavassa maalissa neljä minuuttia myöhemmin. Kapteeni Niilo Mäenpää laukoi ja pallo kimposi maaliin puolustajan ja maalivahdin kautta.
– Voitto lämmitti totta kai. Ennen peliä painotimme korkeaa prässiä ja nopeaa liikettä maalia kohden. Niissä onnistuimme, maajoukkuevalmentaja Jarkko Wiss kiitteli.
Wissiä ilahdutti myös toisen puoliajan pitkät syöttöketjut.
– Koko jengi teki hyvin töitä, mutta etenkin yläkerran kova vauhti ja juoksuvoimainen pelaaminen tyydytti, Wiss sanoi.
Wissin mukaan torstain otteluun on luvassa paljon muutoksia.
– Avauskokoonpanossa tulee vaihtumaan paljon pelaajia, Wiss painotti.
Suomi-Montenegro 4-1 (4-1)
4’ 1-0 Lassi Lappalainen
8’ 2-0 Niilo Mäenpää
26’ 3-0 Mikael Soisalo
31’ 4-0 Lappalainen
39’ 4-1 Alija Kmic
Suomen kokoonpano
William Jääskeläinen
William Lindqvist ->> 84. Joonas Sundman
Juhani Pikkarainen
Paavo Ahola
Tatu Varmanen
Lassi Lappalainen ->> 66. Rony Huhtala
Kaan Kairinen ->> 77. Mikko Jalkanen
Omar Jama
Niilo Mäenpää ->> 78. Roope Läpinen
Mikael Soisalo HJK ->> 84. Abaas Ismail
Benjamin Källman ->> 66. Daniel Rantanen