A-pojat: HJK nurin niukasti mutta selkeästi

Jaa tämä juttu!

Haka/HJS:n yhteisjoukkue löi HJK:n lauantaina 8.8. Apian helteessä tuloksella 1-0. Ottelu sujui kotijoukkueen tahdissa, joskin Klubikin olisi voinut rokottaa muutamasta vastahyökkäyksestä ja muuttaa onnistuessaan lopputuloksen käänteiseksi.

Kymmenkunta ensimmäistä minuuttia haeskeltiin tasaisesti askelmerkkejä. Klubi oli hivenen aktiivisempi ja järjesti vartin sisään kaksi vaarallista hyökkäystä. YJ:n maalilla Joonas Immonen venyi kuitenkin paraatitorjuntoihin.

16 peliminuutilla valkopaidat käynnistivät keskikentältä nopean hyökkäyksen, ja Erkka Helminen syötti Leevi Lundellin vapaaksi.  Topparin ohitettuaan hän laukoi, ja kuti upposi oikeaan alanurkkaan. Klubilla oli muutaman minuutin päästä mahdollisuus tasoittaa kulmapotkusta, mutta Immonen hoiteli pallon lopulta väljemmille vesille.

HJK Leevin tuuletus
Avausmaali oli samalla voittomaali. Leevi Lundell tuulettaa osumaansa hillitysti.

Puoliajan juomatauon jälkeen peli kääntyi kotijoukkueen miltei täydelliseksi hallinnaksi. Pallot saatiin ahtaistakin paikoista omille, usein yhdellä kosketuksella. Puolustuksen ja keskikentän pelinrakentelu toimi kauniisti, ja pelaajat liikkuivat yhteen kuin sveitsin kellon rattaat. Klubi päässyt rakentamaan, vaan joutui satunnaisesti pallon saadessaan pelaamaan sen pitkänä eteenpäin.

Valkopaidoilla oli mahdollisuus tappaa peli ensimmäisellä puoliajalla, mutta pallo ei tässä Erkan tilanteessa pomppinut suotuisasti.

Puolen tunnin kohdalla valkopaidoilla oli jälleen loistopaikka, Erkka Helminen pääsi karkumatkalle, mutta hänen laukauksensa painui hieman ohi.

Toisella jaksolla jatkettiin samaan malliin. Pallo liikkui pääasiassa HJK:n päädyssä.Haka/HJS voitti pallot, ja keskikentän trion Popovitch-Tiensuu-Helminen pyöritys sai Klubin vaikuttamaan ajoittain ikämiesjoukkueelta. HJK:lla oli tosin läpiajo 55 peliminuutilla, mutta se päättyi ohilaukaukseen. Eero-Matti Auvisella oli kulmatilanteessa puolestaan lisämaalin mahdollisuus pari minuuttia myöhemmin. Helminen puisteli maalin sivuverkkoja. Jakson parhaan paikan järjesteli reilun vartin päästä Tuomas Lähdesmäki. Pitkän vasemman laidan kuljetuksen jälkeinen kuti ei aivan kiertynyt maaliin.

Tuomas Lähdesmäki seuraa katseellaan, uppoaako vai ei.

Pelikellon raksuttaessa ja auringon paahtaessa liike hidastui vähitellen. Vastustajan rankkarialueella pyrittiin useampaan kertaan pelaamaan seinäsyötöillä kaveri tekopaikkaan, mutta Klubi puolusti maalinedustan tiiviisti, eikä siitä menty pallonsiirtelyillä läpi.

Viimeisillä minuuteilla vieraat pistivät vielä isomman pykälän silmään ja pyrkivät ahnaasti tasoitukseen. Pitkän rajaheiton seurauksena pallo pomppi vaarallisesti maalin edessä, mutta siitä ja neljän minuutin lisäajasta selvittiin kunnialla.

Vaihdosta tullut Jussi Tuominen ei Klubia kumarrellut, vaan piti loppuminuuteilla palloa hyvin Klubin päädyssä. Ja hankki Matti Jussilan kanssa pelin viivyttämisestä vielä kortin itselleen.

HJK:n päänahka on aika monen joukkuen toiveissa. Lauantaina A-pojat toteuttivat sen todella hallitulla esityksellä. Muutamasta tuhlatusta tekopaikasta huolimatta yksi maali riitti, kun Parolan nummilla karaistuneet puolustusvoimat pitivät asemat.

Voitollaan Haka/HJS nosti sijoitustaan tiukassa SM-sarjassa kolmanneksi, mutta viisi joukkuetta on kolmen pisteen marginaalin sisällä kamppailemassa mitalisijoista sarjaa johtavan TPS:n jälkeen. Seuraava ottelu pelataan lauauntaina 15.8. klo 17 Pullerin kentällä Hämeenlinnassa. Silloin on vastassa sarjakakkoseksi noussut JJK.

Immosen ansiot olivat tänään muutama tärkeä koppi sekä hyvät vastaantulot ja avaukset.

 

Ottelun tähdet jakoi tällä kertaa edustuksen ja junnujen pelejä puoliammattimaisesti seuraava Janne Pirttijoki. Hän päätyi harkinnan jälkeen seuraavaan jakoon:

 

   Joonas Immonen
            Leevi Lundell
                     Anton Popovitch

 

 

Haka/HJS HJK-ottelussa:

Joonas Immonen, Aku Piispanen, Matias Caven, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä (Jussi Tuominen 66 min.), Tuomas Lähdesmäki, Anton Popovitch, Akseli Tiensuu (Vilppu Leinonen 89 min.), Erkka Helminen, Matti Jussila,  Leevi Lundell (Eetu Tapanainen 78 min.)

Maalit/syötöt:

16 min.  Leevi Lundell (Erkka Helminen) 1-0

Haka/HJS varoitukset:
90+4 min. Jussi Tuominen 
90+4 min. Matti Jussila

Ottelun kuvat: Jussi Rämä

Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&341164&ASM