A-pojat onnistuivat Hongan kaadossa

Jaa tämä juttu!

FC Haka/HJS:n A-pojat onnistuivat erinomaisesti kaappausreissullaan lauantaina 1.8. Espoon Tapiolassa. FC Honka kaatui rytinällä numeroin 2-5. Samalla saatiin maukas revanssi kolmen viikon takaisesta kohtaamisesta Kaurialassa, jossa jouduttiin tyytymään nihkeään tasuriin.

Dani Molin ja Aapo Mäenpää taistelivat palloista ja avasivat ottelun maalihanat.
Dani Molin ja Aapo Mäenpää taistelivat palloista ja avasivat ottelun maalihanat.

Tällä kertaa ei menty vastustajan ehdoilla, vaan alusta alkaen lähdettiin pelaamaan omaa peliä. Vastustajan  keskikentän sumputus Tapiolan postimerkin suuruisella kentällä pystyttiin ohittamaan pelaamalla suoraviivaisesti syvyyteen. Maalitehtailu aloitettiin heti ottelun alusta. Aapo Mäenpää keskitti seinän pelattuaan  maalialueelle, josta Dani Molin sijoitti tolppaa hipoen pallon verkkoon.

Vartin päästä Haka/HJS pelasi pitkän syöttöketjun, jonka viimeisinä lenkkeinä Vilppu Leinonen keskitti 16:n viivalle ja Matti Jussila laukoi suoraan alanurkkaan.

Maali vai ei? Erkka Helminen ehti jo tuulettamaan nostoaan.

Pyörityksen seurauksena Honka joutui laskemaan puolustustaan ja keskikentälle syntyi lisää tilaa. Valkopaidat voittivatkin alueella miltei kaikki pallot. Haka/HJS:n ylivoimasta kertoo, että jakson puolivälissä vierailta hylättiin yksi maali paitsiona ja toinen, kun avustava tuomari ei havainnut pallon menneen maaliviivan ylitse.

Kolmas maali syntyi erikoistilanteesta. Lyhyen kulman jälkeen Erkka Helmisen keskitys tavoitti tyhjään tilaan juosseeen Ege Auvisen, joka ei paikasta erehtynyt.

Ege onnistui hieman hankalastakin asennosta laittamaan pallon pussiin.
Vaikka asento oli hieman hankala, onnistui Ege laittamaan pallon pussiin.

Vaikka Honka suoritti kaikki vaihtonsa ottelutauolla, se ei tuonut suurtakaan muutosta kentälle. Toista puoliaikaa ehdittiin pelata 5 minuuttia. Jussila laukoi rankkarialueen rajalta, ja Leevi Lundell tykitti veskarin torjunnasta ribarin sisään. Hetkeä myöhemmin Honka onnistui kaventamaan, ja sai maalistaan hieman lisäpotkua.

Peli alkoi vähitellen aaltoilla kenttäpuoliskolta toiselle. Kun tilaa syntyi, valkopaidat lähtivät hanakasti vastahyökkäyksiin. Varmistus jäi hiukan vähemmälle, ja vastustaja pääsi tuolloin iskemään takaisin. Viimeinen naula Hongan arkkuun koputeltiin kulman jälkitilanteesta.

Ja sinne uppoaa. Masan päivän tehot 2+1.
Ja sinne uppoaa. Masan päivän tehot 2 maalia.


Akseli Tiensuu
sai pallon maalinedustalla, kieputti itselleen tilaa Garrincha-tyyliin ja keskitti taka-alueelle. Matti Jussila otti pallon haltuun ja hoiti sen kylmästi maaliin.

Kotijoukkuekin onnistui hetken päästä vielä kertaalleen, mutta Haka/HJS:llä ei loppuaikana isompaa hätää ollut.

Viisi maalia vieraskentällä on aina kova juttu. Honka ei ollut heikko vastustaja, mutta valkopaidoilla natsasi varsinkin ensimmäisellä jaksolla kaikki niin hyvin yhteen, että tulosta syntyi. Viikon päästä lauantaina Apialla katsotaan, kuinka pelivire jatkuu, kun vastaan tulee aina mielenkiintoinen mittari HJK.

Honka Leevi-Akse
Leevi Lundell ja Akseli Tiensuu luovat painetta Hongan maalialueella.


Haka/HJS  FC Honka-ottelussa:

Joonas Immonen, Vilppu Leinonen, Matias Caven, Eero-Matti Auvinen, Aapo Mäenpää, Timo Viljanen (Aku Piispanen 78 min ), Akseli Tiensuu, Erkka Helminen, Matti Jussila, (Eero Viljanen 90 min), Leevi Lundell, Dani Molin (Sargin Etürk 68 min)

Maalit/syötöt:

6 min.   Dani Molin (Aapo Mäenpää) 0-1
22 min. Matti Jussila (Vilppu Leinonen) 0-2
32 min. Eero-Matti Auvinen (Erkka Helminen) 0-3
50 min. Leevi Lundell 0-4
54 min. Kasperi Nieminen/Honka 1-4
72 min. Matti Jussila (Akseli Tiensuu) 1-5
75 min. Efe Pehlivan/Honka 2-5

Ottelun kuvat: Jussi Rämä

Ottelupöytäkirja: http://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&341158&ASM