A-juniorit, PS-44 ja edustus – toimii!

Jaa tämä juttu!

Tällä kaudella FC Hakan A-juniorit ovat jälleen päässeet kokeilemaan tasoaan myös miesten peleissä kolmikantasopimuksen myötä. Sopimuksen osapuolet PS-44, A-juniorit ja FC Hakan edustusjoukkue toimivat kaikki yhteistyössä tukien toinen toistaan. Näin varmistetaan, että jokaiselle löytyy oikea sarja tai sarjat, joissa kehitys taataan. Tälle kaudelle tullut yhdistelmäjoukke Hjs:n A-junioreiden kanssa on toiminut erinomaisesti ja peräti viisi hämeenlinnalaista ovat saaneet sopimuksen edustusjoukkueeseen.

Pallo-Sepoissa on tällä kaudella nähty paljon nuorta verta kovaan kokemukseen yhdistettynä. Jokainen A-juniori on tällä kaudella esiintynyt myös Seppojen peleissä kolmosdivarissa. ”Oikeita Seppoja” on tällä kaudella ollut vain 5-7, joten A-junioreiden ja edustuksen apu on ollut välttämätöntä. Edustuksen päävalmentaja Kari Martonen, edustuksen kakkonen ja A:n päävalmentaja Lauri Hakanen sekä Pallo-Seppojen päävalmentaja ja edustuksen pelaaja Jarno Mattila ovat hoitaneet ”pelaajarulettia” hyvin ja niin, että pelaajien on ollut helppo siirtyä esimerkiksi A:sta edustuksen avaukseen ja niin edelleen.
Kokeneet PS-44 pelaajat ovat ottaneet hyvin mukaan uudet pelaajat ja pienten alkuvaikeuksien jälkeen peli on lähtenyt rullaamaan mainiosti. Sepot ovat kolmannella sijalla tasapisteissä tämän päivän vastustajan Ilves/2 kanssa. FC Jazzin kakkosjoukkue on lohkon ylivoimainen ykkönen johtaen lohkoa tappiotta ja vain yksi tasapeli rasitteenaan.
Kolmosdivari tarjoaa hyvin erilaisia pelejä verrattuna A:n SM-sarjaan, usein hyvällä tavalla, mutta välillä huonollakin tavalla. Miesten peleissä on pakko pelata kovempaa ja nopeammin, mikä kehittää väkisinkin jokaista junnua. Ja pari pykälää kovemmat pelit löytyvät sitten miesten ykkösestä, jossa A-juniori-ikäiset ovat saaneet runsaasti vastuuta. Moni tämänkin hetken edustuksen avauskokoonpanon pelaajista on pelannut tällä kaudella niin Sepoissa kuin A-junioreissakin. Juho Pirttijoen johdolla nuoret ovat pelanneet todella vahvasti ykkösessäkin. Anton Popovitch, Niilo ja Aapo Mäenpää sekä Erkka Helminen ovat olleet myös vahvasti esillä nuorten esiinmarssissa. Myös Eero-Matti Auvinen, Joonas Immonen ja Jami Kyöstilä himoitsevat peliminuutteja ykkösessä.
Koskilainen A-junioreiden ja Seppojen pelaaja Jussi Tuominen ollut on tyytyväinen tämän kauden toimintamalliin:
– Homma on toiminut hienosti, pystymme harjoittelemaan sekä pelaamaan laadukkaita pelejä tarpeeksi usein. Olemme myös löytäneet yhteisen sävelen niin Seppojen kuin hämeenlinnalaisten kanssa, mikä auttaa paljon kentällä.
On tärkeää, että A-juniorit pääsevät pelaamaan myös Seppojen sekä edustuksen pelejä, sillä A:n SM-sarjassa on vain 18 ottelua toukokuun alusta syyskuun loppuun. Ja juuri siksi tämä yhteistyö on tärkeä osa pelaajakehitystä.
Tänään siis Pallo-Sepot kohtaavat Ilves kakkosen Apialla kello 18.30. Viimeksi Tampereella joukkueiden välinen peli päättyi 1-1, joten tänään jaetaan pienimuotoinen ”Pirkanmaan herruus.”
Kokoonpanossa paljon A-juniori-ikäisiä sekä kokenutta ”Seppoverta” Pasi Mäkisen johdolla, joten lämpimästi tervetuloa kannustamaan susilauma voittoon!