A-pojat valmiina SM-sarjaan!

Jaa tämä juttu!

”Kaikki pitäisi olla kunnossa
Miehet ovat terveinä
valmennusjohto on terveenä
Ainoa, kenestä on huolta tietysti
selostajaosasto ei aina olla terveenä,
mutta ei sen väliä”

Valmentajat Jyrki Piispanen, Lauri Hakanen ja Teku Ritonen luottavat, että joukkueella on SM-sarjassa tekemisen meininki.
Valmentajat Jyrki Piispanen, Lauri Hakanen ja Teku Ritonen luottavat, että joukkueella on SM-sarjassa tekemisen meininki.

FC Hakan ja HJS:n yhteisjoukkue korkkaa tänään osaltaan A-poikien SM-sarjan. Ensimmäinen vastustaja on parhaasta päästä, kun Talin hallissa kohdataan HJK. Jatkossakaan ei ole vastassa heittopussijoukkueita, eikä jaossa varmoja pisteitä. Sen verran kovatasoinen SM-sarja on jo aikaisempienkin vuosien kokemusten perusteella.

YJ:llä on takanaan on talven ja kevään karsintasarja, jonka pohjoislohkossa sijoituttiin kolmanneksi: 6 voittoa, 2 tasuria ja yksi tappio. Tilastojen valossa Haka/HJS:llä oli molempien karsintalohkojen paras puolustus – vain neljä päästettyä maalia 10 ottelussa. Maalinteossa olisi ollut hieman parantamisen varaa. 16 tehtyä maalia on karsintasarjan keskikastia. Vastuuvalmentaja Lauri Hakanen peräänkuuluttikin viimeisissä harjoituksissa joukkueelta maalintekoon pelirohkeutta ja halua ratkaista.

Karsintasarja ja tiivis harjoitustahti on joka tapauksessa vienyt joukkuetta eteenpäin. Hakasen mukaan moni kaveri on kehittynyt ja oppinut hallitsemaan entistä paremmin pelipaikkakohtaiset tehtävät erilaisissa tilanteissa.

Joukkue viimeistelyharjoituksissa Pullerissa perjantaina 24.4. Kuvassa mukana oikealta Vilppu Leinonen, Aku Piispanen, Joonas Ritonen, Erkka Helminen ja vasemmalla äskettäin joukkueeseen Ilveksestä siirtynyt 99-ikäluokkaa edustava ja poikamaajoukkueessakin esiintynyt Leevi Lundell.
Joukkue viimeistelyharjoituksissa. Kuvassa oikealta Vilppu Leinonen, Aku Piispanen, Joonas Ritonen, Erkka Helminen ja vasemmalla äskettäin Ilveksestä siirtynyt 99-ikäluokkaa edustava ja poikamaajoukkueessakin esiintynyt Leevi Lundell.

– Pelaajat löytävät toisensa yhä paremmin samalla kun joukkue on hitsaantunut yhteen. Pelitapa on tullut tutuksi. Kun kaverit tietävät, mitä milloinkin pitää tehdä, on myös pelinopeus kasvanut, toteaa Hakanen.

Valmentaja Jyrki Piispasen mukaan myös fyysisellä puolella on edetty. Ottelut jaksetaan pelata loppuun, ja joukkueeseen on tullut myös lisää pelikovuutta. Jaksamista vaaditaankin, kun SM-sarjan lisäksi joukkueen pelaajaat ovat mukana myös Palloseppojen III-divarin otteluissa, ja osa myös FC Hakan edustuksen peleissä.

Entä sitten tavoitteet? Lauri Hakanen kiteyttää se kahteen asiaan: pelata hyviä otteluita ja saada mahdollisimman monta kaveria ensi vuonna FC Hakan edustuksen rinkiin ja peleihin.

Kolmen vierasottelun jälkeen A-poikia päästään kannustamaan Tehtikselle 16.5. klo 17, kun vastaan tulee KuPS.

”Tämä on ihanaa. Nyt huudetaan!”