A-pojat: Mikkelistä terveisinä kolme pistettä

Jaa tämä juttu!
Mikkelissä on hyvänä tapana kuuluttaa ottelut ja esitellä joukkueet yleisölle.
Mikkelissä on hyvänä tapana kuuluttaa ottelut ja esitellä joukkueet yleisölle.

FC Haka j/HJS yj kävi keskiviikkona 4.3. hakemassa Mikkelistä SM-karsintasarjan arvokkaat kolme pistettä 0-1 vierasvoitollaan MP:sta. Ottelu ei ollut helppo, vaikka valkopaidat olivatkin askeleen edellä taidollisesti ja taktisesti.

Ensimmäinen vartti mentiin kovaa. MP pyrki prässäämään korkealta, mutta YJ pystyi pelaamaamaan prässin läpi eikä sortunut pallonmenetyksiin. Hallinta kääntyi selkeästi vierasjoukkueelle, ja tekopaikkoja alkoi tulla. Haka/HJS sai ensimmäisen kulmapotkunsa 25 peliminuutilla. Matti Jussila keskitti, ja Matias Caven puski pallon ohi maalivahdin.

Puoliaika sujui loppuun Haka/HJS:n komennossa. Isäntäjoukkueella oli vaikeuksia käynnistää kontrolloituja hyökkäyksiä, kun he keskialueella joskus saivat pallon haltuunsa. Valkopaitojen puolustuslinja katkoi linjojen yli nostetut pitkät pallot takuuvarmasti.

Vaikka myös toinen puoliaika mentiin samoissa askelmerkeissä, MP piti ottelun jännittävänä loppuun saakka pyrkiessään nopealla suunnanmuutospelillään tasoitukseen. Erikoistilanteet ja vasemman laidan nousut aiheuttivat muutaman vaaratilanteen YJ:n maalilla. Viimeiset 15 minuuttia juostiin katsojia hellivästi ja samalla hermoja raastavasti Urpolan kentän päästä päähän. Valkopaitojen lisämaalit olivat pari kertaa aivan hilkulla, mutta pallo ei pomppinut tällä kertaa suotuisasti.

Vaikka Mikkelissä ei maaleilla mässäilty, Haka/HJS teki mallikelpoisen suorituksen. Joukkue pelasi kurinalaisesti ja pystyi toteuttamaan pelisuunnitelmaansa. Hyökkäyksissä oli monipuolisuutta ja puolustaessa pakka oli tiivis loppuminuutteja lukuunottamatta. Ottelun tempo säilyi nopeana, kun pallonhallinnan ansiosta peliä pystyttiin luontevasti rytmittämään. Puolustajien avaukset onnistuivat myös erinomaisesti. Kun vielä Joonas Immonen venytti nollaputkensa maalin edustalla 450 minuuttiin, voi kokonaisuuteen olla tyytyväinen ja valmistautua Kemin reissuun.

Sasha ja Mikaela pitivät tällä kertaa peukkuja vieraille.
Sasha ja Mikaela pitivät tällä kertaa peukkuja vieraille.

Katsomossa oli myös tuttuja: Nykyään MP:ssa pelaava Sasha Popovitch oli tullut seuraamaan entisen seuransa otteita. Sasha oli näkemäänsä tyytyväinen. Hänen mielestään jalkapallon kehittymisen myötä myös A-poikien peli on kehittynyt taidokkaammaksi hänen junioriajoistaan. Miten pikkuveli sitten kentällä pärjäsi MP:ta vastaan? ”Ihan perussettiä, ei nyt ihan loistokasta, mutta ei huonoakaan”, virnisteli Sasha isoveljien tyyliin.

Haka MP-ottelussa:

Joonas Immonen, Vilppu Leinonen (40 min. Jussi Tuominen) Eero-Matti Auvinen, Matias Caven, Jami Kyöstilä, Timo Viljanen (72 min. Akseli Tiensuu), Anton Popovitch, Antti Kekkonen (64 min. Eric Bullock), Matti Jussila, Erkka Helminen, Eetu Tapanainen, Eero Viljanen

Maalit/syötöt:

25 min. Matias Caven (Matti Jussila)

Haka/HJS varoitukset:

56 min.Jami Kyöstilä
82 min. Anton Popovitch