Tappioputki päättyi maali-ilotteluun

Jaa tämä juttu!

Haka A-pojat Anton Popovitch

 

 

Haka päätti viiden ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa sunnuntaina, kun KäPa kaatui kesäisellä ja huippukuntoisella Apian nurmella 7–1.

Kotijoukkueen hahmoja oli Elias Tolvanen, joka on oppinut Utissa painumaan maihin ja pistämään itseään likoon oman porukan puolesta. Tilanteet loppuun saakka paininut Tolvanen liukui niin, että joutui maalin jälkeen kuorimaan vihreäksi värjäytyneen pelipaidan yltään.

Tyylistään tarkka Tolvanen oli varannut alle ladyfit-mallisen kakkospaidan. Siitä puuttui kuitenkin osa tämänvuotisista sponsoreista, ja siksi kotikatsomon huumorintajua koetellut Teemu Pylkkänen vilkutteli maalintekijälle keltakorttia.

Tolvanen hamusi helmojaan jo 11. minuutilla syntyneen avausmaalin jälkeen. Laskuvarjojääkärin rynnäkkö yllätti helsinkiläisveskari Roope Virkkulan kulmalipun tuntumassa. Pallon päättäväisesti kaivanut Tolvanen sijoitti pienestä kulmasta maalipuiden väliin. Tilanteeseen oikea-aikaisesti rynnännyt Erkka Helminen hipaisi kuitenkin pelivälinettä sen verran, että sai kirjautettua avausosuman nimiinsä.

Tolvanen jatkoi tuloksekkaita syöksyjään myös toisen jakson alkajaisiksi. Kotikatsomo tiesi, että paidat oli jo riistuttu. Naiset ja lapset käänsivät häveliäästi katseensa Mallasvedelle päin, mutta maalintekijä ei onneksi esitellyt, mitä pelisortsien alta löytyy.

 

Erkka Helminen kohenteli asemiaan sarjan maalintekijäpörssissä viimeistelemällä kotijoukkueen kaksi ensimmäistä osumaa. Kolmannen maalin sijoitti Juho Pirttijoki Matti Jussilan kulmurista ja neljännen Aki Sihvonen Jesse Oksasen vaparista. Tolvasen kahden osuman jälkeen kentän pienin mies Joonas Ritonen puski loppulukemiksi 7–1.

Juho Pirttijoki taisteli kotijoukkueen puolesta verissä päin, sillä vaparihässäkässä jakaukseen tullut nappi teki niin syvän haavan, ettei turbaanikaan tyrehdyttänyt verenvuotoa. Hakalta ovat puolustuspään pelaajat sen verran vähissä, että Anton Popovitch peri linjan päällikkyyden Pirttijoelta.

Maali-ilottelusta innostunut kotiyleisö jännäsi jo, löytyykö Apian tulostauluun kaksinumeroisia lukuja. Popo-juniorin pudottaminen alemmas söi kuitenkin keskikenttä- ja hyökkäystehoa, eikä maalipaikoissakaan oltu enää kovin kliinisiä. Tilanteiden järjestelyssä kunnostautui Hakan pikkujättiläinen Matti Jussila, jonka lapikkaasta ratkaiseva syöttö lähtee oikealla hetkellä ihanteelliseen suuntaan ja sopivalla voimalla.

sarjatilanneViimeinen puolituntinen oli viihdyttävää pelailua, jonka lomassa vieraillakin oli paikkansa lisäosumiin. Mikko Ananin teki kuitenkin muutaman näyttävän pelastuksen, eikä tarjonnut helsinkiläisille mahdollisuutta takaa-ajoon.

Voitto ei kohentanut Hakan tilannetta sarjataulukossa, vaan joukkue jatkaa SM-sarjan seitsemäntenä. Jäljellä olevissa otteluissa Haka kohtaa Ilveksen kotona ja päätöskierroksella HJK:n vieraissa.

 

Haka KuPS-pelissä

Mikko Ananin, Aki Sihvonen, Juho Pirttijoki (56. Akseli Tiensuu), Ossi Lindeman, Anton Popovitch, Kim Lingman, Erkka Helminen, Joonas Ritonen (56. Eric Bullock), Matti Jussila, Jesse Oksanen (76. Abdulla Al-Barkat), Elias Tolvanen.

Maalit

11. Erkka Helminen (Elias Tolvanen)
17. Erkka Helminen
23. Juho Pirttijoki (Matti Jussila)
24. Mustapha Ceesay, KäPa
30. Aki Sihvonen (Jesse Oksanen)
42. Elias Tolvanen
46. Elias Tolvanen
51. Joonas Ritonen (Jesse Oksanen)

 

Tähtiraati: Veeti Liljedahl
Tähtiraati: Veeti Liljedahl

Hakan varoitukset

42. Elias Tolvanen
90. Aki Sihvonen

 

Seuraava ottelu

30.9. klo 18 Haka – Ilves, Tehtaan kenttä tai Sahara

 

Kotijoukkueen tähtipelaajat

tähdet Elias Tolvanen
2tähti Aki Sihvonen
tähti Erkka Helminen

 

Haka A-pojat Juho Pirttijoki Haka A-pojat Elias Tolvanen Haka A-pojat Matti Jussila Haka A-pojat Juho Pirttijoki3 Haka A-pojat Elias Tolvanen4 Haka A-pojat Juho Pirttijoki2 Haka A-pojat Anton Popovitch2 Haka A-pojat Elias Tolvanen3 Haka A-pojat Joonas Ritonen Haka A-pojat Joonas Ritonen2 Haka A-pojat Elias Tolvanen2 Haka A-pojat Anton Popovitch Haka A-pojat Eric Bullock Haka A-pojat Kim Lingman Haka A-pojat Kim Lingman4 Haka A-pojat Kim Lingman3 Haka A-pojat Anton Popovitch3 Haka A-pojat Kim Lingman2 Haka A-pojat Jesse Oksanen Haka A-pojat Erkka Helminen2 Haka A-pojat Erkka Helminen