Espoosta ei mitään uutta

Jaa tämä juttu!

SM-sarja jatkui lauantaina Espoossa jo tutuksi tulleella tavalla: Haka poistui hyvän pelin päätteeksi pukukoppiin maalin tappio niskassaan.

Joukkue ei ole onnistunut miesmuistiin kääntämään tasaisia kamppailuja edukseen. Se alkaa näkyä sarjataulukossa ja koetella huumoria.

Talven ainoassa harjoituspelissä kukistunut Honka oli molemmissa SM-sarjapeleissä parempi. Kevätkierroksella espoolaiset mursivat Apian taian erikoisessa ottelussa, jossa kotijoukkue kunnostautui omien maalien tekemisessä. Syyskierroksen pelissä Haka puolestaan keräsi syöttöpisteet käytännössä kaikkiin maaleihin.

Honka-pelaajat pääsivät räikeiden harhasyöttöjen ja virheiden jälkeen nöyryyttämään Haka-veskari Mikko Ananinia. Toisessa päässä vastaavat suoritukset eivät onnistuneet millään. Haka-kärki Eric Bullockilla oli huippupaikat sekä alku- että loppuminuuteilla, mutta maalitili ei Tapiolassa karttunut.

 

Hakan vaihtopenkin raati palkitsi Erkka Helmisen kolmen tähden pelimiehenä. Keskikentän maestro tarjosi vieraille tilaisuuden taistella pisteistä tekemällä kaksi maalia ja järjestelemällä kulmalta yhden.

Viimeisen vartin mylläkässä sankarin viittaa tarjoiltiin jokaiselle hyökkäyspään pelaajalle vuorollaan, mutta Jesse Oksasen kudin Honka-vahti torjui, ja Matti Jussila sai sijoitettua muutaman metrin päästä ohi.

Viime hetkillä espoolaismaalille nousseet Juho Pirttijoki ja Mikko Ananin saivat luotua pientä paniikkia Honka-puolustukseen. Se ei kuitenkaan tuonut ansaittua tasoitusta.

Hakan päässä hässäkkää koettiin heti alkuminuuteilla, kun pallo menetettiin puolustusalueella, ja Honka-hyökkääjä pääsi rokottamaan. Juuri ennen tätä oli toisessa kenttäpäädyssä Eric Bullockilla samanveroinen maalipaikka, mutta aikailu kostautui ja laukaus jäi piippuun.

Avausjakson puolivälissä Ossi Lindeman keskitti hienon laitanousun päätteeksi, ja Honka-puolustus purki suoraan Erkka Helmiselle. Keskikentän kapellimestari täräytti tasoituksen kahdestakymmenestä metristä vasurilla yläkulmaan.

Tasainen taisto kääntyi viidessä minuutissa takaa-ajoksi, kun huolimattomasti pelanneelle Haka-puolustukselle sattui synkkä viisiminuuttinen ja Honka rankaisi kahdesti.

 

Kahden maalin tappioasemassa Hakakin heräsi ja kentällä alkoi löytyä hieman tunnettakin. 39 minuutin kohdalla Kim Lingman rikkoi Hongan keskikenttäpelaajaa. Hässäkän päätteeksi Hongan kapteeni tuli tilanteen ulkopuolelta ja tönäisi keskikentän taistelijan kumoon. Hakan vaihtopenkillä odotettiin, että tuomari palkitsee Lingmanin ja tämän espoolaisen painikaverin keltaisella ja passittaa Hongan kapteenin suihkuun. Mutta yllättäen Honka-painija selvisi varoituksitta ja kotijoukkueen omatoimikurinpitäjä keltaisella.

Haka haki kopissa henkeä ja toisen jakson alussa nopeaa kavennusta. Maaliverkko heilui kuitenkin väärässä päässä, kun Honka pääsi iskemään 53 minuutin kohdalla jo ratkaisevan tuntuisen 4-1 maalin.

Vierasjoukkue oli kuitenkin toista mieltä ja Erkka Helminen viimeisteli Eki Bullockin läpisyötöstä  4-2 kavennuksen 66 minuutin kohdalla.

Pitkästä aikaa taas A-junnujen riveissä esiintynyt Juho Pirttijoki puski maestro Helmisen kulmapotkusta 4-3 parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä. Tämän jälkeen raivoisasti tasoitusmaalia hakenut vierasjoukkue loi paikkoja, muttei onnistunut maalinteossa.

 

Vaihtopenkki palkitsi joka paikan taistelija Akseli Tiensuun yhdellä ja Juho Pirttijoen kahdella tähdellä. Joukkueen avuksi palannut Juho Pirttijoki oli Espoossa mies paikallaan, muttei pystynyt paikkaamaan kaikkia aukkoja, joita pelikiellot ja loukkaantumiset ovat puolustukseen tuoneet.

Haka saattoi hyötyä SM-karsinnoissa ja sarjan alussa pienestä pelaajaringistään: kaikille riitti vastuuta, ja henki pysyi korkealla. Kauden vanhetessa harventuneet rivit ovat vähentäneet kilpailua pelipaikoista entisestään. Tämä on alkanut näkyä treeniaktiivisuudessa ja kuntokäyrässä.

Joukkue pyrkii päättämään viiden tappion putkensa sunnuntaina. Silloin päästään vielä kerran luonnonnurmelle, kun KäPa vierailee Apialla.

Sarjan jumbojoukkueen kausi on edennyt hieman samalla kaavalla kuin koskilaistenkin. Molemmat pelasivat loistokarsinnat ja ovat pitäneet useimpia vastustajia tiukalla. Tasaisia kamppailuita ei ole kuitenkaan palkittu sarjapisteillä. Niukkojen tappioiden lomassa Haka on takonut muutaman isonumeroisen voiton, kun taas käpyläläiset ovat romahtaneet muutamaan kertaan. Haka-KäPa-ottelu alkaa Apialla sunnuntaina 21.9. kello 13.

 

 

Haka Honka-pelissä

Mikko Ananin, Akseli Tiensuu, Abdulla Al-Barkat (63. Antti Kekkonen), Juho Pirttijoki, Ossi Lindeman, Kim Lingman, Erkka Helminen, Joonas Ritonen (82. Ali Al-Zubeidi), Jesse Oksanen, Elias Tolvanen (46. Matti Jussila), Eric Bullock.

 

Maalit

3 min Honka 1-0
24 min Erkka Helminen 1-1
31 min Honka 2-1
36 min Honka 3-1
53 min Honka 4-1
66 min Erkka Helminen (Eric Bullock) 4-2
72 min Juho Pirttijoki (Erkka Helminen) 4-3

 

Hakan varoitukset

39 min Kim Lingman
86 min Antti Kekkonen

 

Seuraava ottelu

su 21.9. klo 13 Haka – KäPa, Apian nurmi