Hakan tappioputki venyi neljään otteluun

Jaa tämä juttu!

Haka kärsi A-poikien SM-sarjassa neljännen peräkkäisen pistemenetyksen. Seinäjoella perjantaina kärsitty niukka 1–2 tappio noudatti edellisotteluista tuttua kaavaa: joukkue pelasi ja taisteli hyvin, mutta rahkeet eivät riittäneet kääntämään tasaista peliä voitoksi.

Syyskierros on tarjonnut loukkaantumisten, pelikieltojen ja muiden esteiden vuoksi vastuuta uusille pelaajille. Muun muassa Matti Jussila ja Akseli Tiensuu ovat vastanneet huutoon ja nousseet runkopelaajiksi.

Reilusti uudistunut miehistö osaa pelata, mutta kaipaa vielä kaksinkamppailuissa tarvittavaa rutiinia ja pääpelivoimaa. Ennen kaikkea puolustajapula on pistänyt pelipaikkoja uusiksi. Vieras tontti tuo peliin pientä kiirettä, jolloin virheet helposti kertaantuvat.

 

Seinäjoen pieni kenttä suosi lyhytsyöttöpeliä, sillä pitkät pallot päätyivät veskarin syliin. Haka sopeutui olosuhteisiin hyvin ja liikutti palloa nopeasti.

Laidalleen palannut Jesse Oksanen viljeli keskityksiä ja pääsi ekajaksolla ja ottelun loppuhetkillä myös laukomaan. Vedot poikivat irtopalloja, joista kärkäs hyökkääjä olisi tuikkinut maaleja. Kärkimies Eric Bullockille työnteko ei kuitenkaan maistunut edellispelien tapaan, ja siksi hän ei edes ehtinyt parhaille apajille. SJK-puolustus pääsi muutekin hieman helpolla.

Oksasen lisäksi myös Ossi Lindeman ja Matti Jussila tarjoilivat SJK-maalille edellisotteluita enemmän hyviä keskityspalloja.

Hakan syöttöpeli jäi viimeistä silausta vaille, kun ratkaisusyötöt nousivat puoli metriä korkeiksi tai karkasivat askelen päähän. Kapellimestarina häärinyt Erkka Helminen teki puolen tunnin kohdalla ainoaksi jääneen osuman, joka toi vieraat tasoihin.

Aki Sihvosen ulosajo vaikeutti voittokamppailua ja tulevaa Honka-peliä. Puolustajan tulkittiin ensin pelanneen tahallisesti kädellään, ja heti perään vihellettiin toinen varoitus myöhästyneestä taklauksesta.

Hakan ei tarvinnut sinnitellä viimeistä puolituntista vajaalla, sillä siistissä ja rehdissä ottelussa nähtiin toinenkin ulosajo, kun isäntien Tuomas Rintamäki kaatoi läpi karanneen Eric Bullockin.

SJK ehti tehdä ylivoimalla voittomaalin, eivätkä Hakan hyvin pelanneet vaihtomiehet Lauri Tapiola, Ali Al-Zubeidi ja Antti Kekkonen tuoneet kentälle ottelun kääntämiseen tarvittavaa lisäpotkua.

 

SM-sarjan erikoisuuksiin kuuluu se, että karsinnoissa sama pelaaja ei voinut pelata sekä B- että A-poikien sarjaa, mutta kesän sarjassa sitä ei ole kielletty. Tämän ansiosta suuret seurat kestävät loukkaantumisia paremmin kuin pienellä pelaajarungolla operoivat joukkueet.

Hakan B-junioreiden hyppäämistä isompiin saappaisiin helpottaa asenne, jolla Anton Popovitch, Erkka Helminen, Mikko Ananin ja muut johtavat pelaajat pitävät joukkuetta ryhdissään.

Neljän ottelun tappioputkesta huolimatta Haka huokuu positiivista virettä. Joka puolelle kenttää on ajettu sisälle uusia pelaajia, jotka nauttivat pelaamisesta ja parantavat koko ajan.

Hakan pitkä vieraspeliputki päättyy lauantaina, kun Haka matkaa Espooseen Hongan vieraaksi.

 

Linkit

 

Haka SJK-pelissä

Mikko Ananin, Aki Sihvonen, Anton Popovitch, Abdulla Al-Barkat (75. Lauri Tapiola), Ossi Lindeman, Erkka Helminen, Matti Jussila (69. Antti Kekkonen), Joonas Ritonen (62. Ali Al-Zubeidi), Akseli Tiensuu, Jesse Oksanen, Eric Bullock.

 

Maalit

28. Niko Laaksonen (SJK)
30. Erkka Helminen
68. Joonas Lepistö (SJK)

 

Hakan varoitukset

56. Anton Popovitch
57. ja 59. Aki Sihvonen

Seuraava ottelu

la 13.9. klo 12 FC Honka – Haka, Espoo