TPS ratkaisi pilkulta

Jaa tämä juttu!

Hieman siipirikkoinen Haka pisti TPS:n tiukoille Kupittaalla. Turkulaistaiturit hankkivat kaksi rankkaria, joista pallo pistettiin armotta ohi Mikko Ananinin. Lisäksi molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen pelitilanteissa. Vieraille siunaantui enemmän tilaisuuksia lisäosumiin, mutta viimeistely-yrityksissä oli pientä epätarkkuutta ja -onnea.

Sarjan maalikuninkuudesta taistelevalle Eric Bullockille tarjoutui parikin huipputilannetta. Toisen jakson alkajaisiksi turkulaismaalivahdin kanssa kahden päässeen hyökkääjän nostoyritys epäonnistui, ja pallo pysähtyi veskarin rintaan. Kohta tämän jälkeen Bullock kolisutteli ylärimaa. Myös Aki Sihvonen osui maalipuihin heti neljän minuutin pelin jälkeen.

Haka-maalilla Mikko Ananin pelasti molemmilla jaksoilla yhden varman maalitilanteen. TPS-päädyssä veskari sai apua tolppamiehiltä, jotka siivosivat pallon kulmapotkun jälkeen maaliviivalta.

 

Hakalle opetettiin Turussa uudenlaista sääntötulkintaa. 2–1 tilanteessa Joonas Ritonen luikerteli turkulaispuolustuksen keskeltä läpi. Hieman ennen rankkarialuetta jaloilleen saanut hakalainen ei käynyt etelämaiseen tapaan nurmelle kieriskelemään, vaan jatkoi maaliapajille. Avoimessa maalipaikassa kopisi nilkoille toistamiseen, ja vieraat rupesivat arpomaan pilkun vetäjää.

Mutta turkulaistuomari veikin pallon rankkarialueen ulkopuolelle, jossa ensimmäinen rike oli sattunut. Sääntötulkinta tarkoittaa sitä, että esimerkiksi läpiajotilanteessa hyökkääjä on vapaata riistaa sen jälkeen kun joku ehtii kopauttamaan keskiympyrässä jaloille.

 

Hakan vaihtopenkki on käynyt sen verran pieneksi, että Turkuun saatiin B-pojista lisäapuja. Koko toisen jakson topparina pelannut Samuli Mikkola ei hätkähtänyt kovaa paikkaa, vaan pelasi ennakkoluulottomasti.

Myös Akseli Tiensuu ja Antti Kekkonen osoittivat arvonsa joukkueelle. Terrierimäinen Tiensuu urakoi kentällä reilut 70 minuuttia, kunnes kramppailevat pohkeet pakottivat ottamaan vaihdon. Hänen tilalleen tullut Kekkonen hoiti ottelun ratkaisuhetkien tilanteet taidolla.

Kolmas niukka tappio tiputti Hakan tasaisessa sarjassa seitsemänneksi.

 

Haka TPS-pelissä

Mikko Ananin, Aki Sihvonen, Anton Popovitch, Abdulla Al-Barkat (46. Samuli Mikkola), Ossi Lindeman, Erkka Helminen, Matti Jussila (69. Ali Al-Zubeidi), Joonas Ritonen, Akseli Tiensuu (72. Antti Kekkonen), Eric Bullock, Elias Tolvanen.

 

Maalit

33. TPS (rp)
49. Eric Bullock (Elias Tolvanen)
68. TPS
83. TPS (rp)

 

Hakan varoitukset

37. Erkka Helminen
70. Akseli Tiensuu

 

Seuraava ottelu

pe 5.9. klo 18.30 SJK – Haka, Seinäjoki