Hakan B-pojat ykkösessä plussan puolelle

Jaa tämä juttu!

B-pojat päättivät ykkösdivarin kevätkierroksen sunnuntaina 29.6. Rauhalan kentällä reiluun 9-0 voittoon GrIFK:sta. Samalla Haka sijoittui 12 joukkueen sarjassa seitsemänneksi ja jatkaa syksyllä kamppailua ykkösessä.

B-pojat pelasivat kohtuullisen alkukauden. Sarjaotteluista viisi voitettiin ja kuusi hävittiin. Tappioista kolme (KaaPo, Jazz, Honka) tuli yhden maalin marginaalilla, ja hieman paremmalla onnella sarjasijoituskin olisi noussut muutaman pykälän. Pääkaupunkiseudun kahta joukkuetta (FC Espoo, VJS) vastaan Haka oli altavastaajana.

Alkukauden ongelmana oli ajoittain puolustuksen epävarmuus, mutta siihenkin saatiin parannusta kauden aikana Maalisuhde jäi niukasti plussalle. Maalinteko sujui kohtuullisen hyvin, yhteensä tehtiin 35 maalia. Ykkösen maalipörssin piikkipaikalla majailee Matti Jussila 14 osumallaan. Hakan muista pelaajista seuraavina olivat Markus Salonen (6), Alex Hård (4),  Akseli Tiensuu  sekä Antti Kekkonen (3 maalia).

Viime kauteen verrattuna B-poikien pelaajatilanne on ollut olennaisesti parempi. Vanhemman ikäluokan (-97) poikia on ollut käytettävissä reilu kentällinen, kun vuosi sitten otteluissa vanhempaa B:tä edusti vain pari-kolme peluria. Kauden aikana vaihtopenkki on ollut vahva. Muutama alkukauden vaihdossa aloittanut pelaaja on murtautunut avauskokoonpanoon.

Syyskierros alkaa heinä-elokuun vaihteessa. Tavoitteena on jatkossakin mahdollisimman hyEki-HJSvä sijoitus.

Yksi alkukauden parhaista otteluista oli 3-0 voitto HJS:sta toukokuun lopussa. Etürk Sargin laukoo.