Haka suvereeni Pirkanmaan derbyssä

Jaa tämä juttu!
Anton Popovitch kuritti Ilvestä kahdella maalilla.
Anton Popovitch kuritti Ilvestä kahdella maalilla.

A-poikien SM-sarjan pirkanmaalaisjoukkueet ovat aloittaneet kauden aivan päinvastaisella tavalla. Haka on taipunut tasaisissa väännöissä ja ottanut harvat voittonsa suvereenilla peliesityksellä ja isonumeroisesti. Ilves sen sijaan on onnistunut kääntämään tiukat pelit maalin voitoiksi, ja sen ansiosta joukkueella oli mahdollisuus lähteä kesätauolle sarjajohtajana, kun Pirkanmaan herruus ratkottiin tiistaina.

Sarjaohjelmaan heinäkuun lopulle merkitty kahdeksannen kierroksen paikalliskohtaaminen pelattiin jo ennen kesätaukoa. Järjestelyn ansiosta joukkueille järjestyi lähes koko heinäkuu vapaaksi. Lisäksi Haka sai vielä tuoreilla jaloilla mukaan tulevan laskuvarjojääkäri Elias Tolvasen ja tulevan erikoisrajajääkäri Veeti Liljedahlin.

Ilves ei ollut liikkeellä aivan ykkösmiehistöllä, sillä edustusjoukkueen kolmikko Gullit Zolameso, Henri Malundama ja Tatu Miettunen valmistautui torstaiseen HIFK-otteluun.

 

Lamminpään sametilla ei nähty paikallispelin kipinää. Haka nautti silmin nähden pelin pyörittämisestä Tampereen parhaalla nurmella. Pallo liikkui etenkin avausjaksolla niin, ettei kotijoukkue päässyt kunnolla peliin mukaan.

Avainasemassa oli keskikentän kolmikko Kim Lingman, Anton Popovitch ja Erkka Helminen. Pelitilaa heille järjesteli oikea-aikaisilla nousuillaan Ilves-ryhmitystä repinyt Aki Sihvonen.

Kim Lingman pelasi uransa parhaan pelin valkopaidoissa. Keskikenttämies prässäsi aktiivisesti, katkoi terävästi ja järjesteli Hakan peliä keskikentän kapellimestarina. Hieno ilta kruunattiin maalilla.

Anton Popovitchin otteissa alkaa olla tsaarimaista hohtoa. Maalijyvän kohdalleen saanut Popo-junior viimeisteli Ilvestä vastaan kaksi osumaa.

Erkka Helminen oli parin vaisumman pelin jälkeen loistovireessä: keskikenttämies työnsi jalkansa ahtaimpiinkin rakoihin ja kuritti kotijoukkuetta kahdella maalilla sekä yhdellä syötöllä.

 

Veeti Liljedahl jatkoi maaliputkeaan: puolustaja teki toisessa ottelussa peräkkäin maalin omiin. Tällä kertaa pälkäneläinen ohjasi päällään epäonnisesti Tuomas Telemäen laukauksen ylänurkkaan.

Hakan 6–1 voittolukemat jopa imartelevat kotijoukkuetta, sillä vierailla oli etenkin avausjaksolla lukuisia maalipaikkoja, joissa useammallekin valkopaidalle tarjottiin ratkaisun avaimia. Parhaimmillaan Ilveksen maalivahdin alueella pelattiin höynää monen miehen voimin, mutta palloa ei silti onnistuttu siirtämään verkkoon.

Tilanteiden järjestelijänä kunnostautui Elias Tolvanen, jota pallo totteli lähes maagisesti. Taituri nosteli pelivälinettä vastustajien yli ja luikerteli ahtaista raoista maalipaikoille. Jos ratkaisut ja ratkaisevat onnistuisivat huippusuoritusten jälkeen, Tolvanen olisi kentän kiistaton kuningas. Ilvestä vastaan tarjolla olisi ollut paljon enemmän, mutta hyökkääjä kirjasi vain syöttöpisteen Eric Bullockin osumaan.

Reilun voittonsa ansiosta Haka nousi mukaan tasaisen SM-sarjan kärkikahinoihin. Maalieronsa turvin Haka pääsi kesätauolle kolmantena, tosin yhden ottelun muita enemmän pelanneena.

 

PS. Hakan otteluraportteihin on lisätty kommenttikenttä, jossa Hakan nimissä netin keskustelupalstalle kirjoittelevat tamperelaiset voivat käydä Hakan nettiraportteja koskevan keskustelun.

 

Haka ILVES pelissä:

Mikko Ananin, Juho Pirttijoki, Veeti Liljedahl, Ossi Lindeman, Aki Sihvonen (59. Eemi Räsänen), Anton Popovitch, Kim Lingman, Erkka Helminen, Elias Tolvanen, Jesse Oksanen (87. Ali Al-Zubeidi), Eric Bullock (78. Joonas Ritonen).

 

Maalit:

13. Anton Popovitch (Jesse Oksanen)
24. Erkka Helminen (Aki Sihvonen)
43. Anton Popovitch (Jesse Oksanen)
54. Eric Bullock (Elias Tolvanen)
62. Veeti Liljedahl (oma maali)
76. Kim Lingman (Erkka Helminen)
90. Erkka Helminen (Anton Popovitch)

 

Seuraava ottelu:

ma 28.7. klo 18 Haka – HJK, Tehtaan kenttä