It ain’t over till the fat lady sings

Jaa tämä juttu!

Vierasjoukkue FC Halikko muisti paremmin otsikon legendaarisen sanonnan sisällön. Tilastojenkin mukaan fudiksessa tehdään eniten maaleja viimeisen kympin aikana.

C-tyttöjen ELL-ottelussa ilta pimeni kotijoukkueen osalta pelin lopussa. Vierasjoukkue teki avausmaalin 71. minuutilla, ja maalasi vielä kertaalleen viisi minuuttia ennen loppua.

Ottelu päättyi näin 0-2 (0-0) FC Halikon vierasvoittoon.

Vilma Mahlio
Vilma Mahlio

Maaliton lopputulos olisi kelvannut kotijoukkueelle varsin hyvin, kun maalitilanteiden luominen oli vaikeaa erinomaista puolustusta vastaan. Yhtä lailla valkopaitojen puolustuslinja Vilma Mahlio, Sanna-Kaisa Rousku, Kiia Immonen ja Janna Tuominen oli timanttia.

Molempien puolustuspelaamisen onnistuminen piti hyvät maalitilanteet vähissä. Toki niitä molemmilla maaleilla nähtiin jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta verkkojen langat eivät kiristyneet.

Toinen puoliaika ei juuri pelin henkeä muuttanut. FC Halikko oli sen verran vaarallisempi hyökkäyskolmanneksella, että vierasvoittoa ei suurena vääryytenä voida pitää.

Tilanteiden luomisessa, ja niiden viemisessä päätökseen, boxin nurkilla kotijoukkueella oli parannettavaa. Helppoa se ei tietenkään tämän tason vastustajaa vastaan ollut. Keskiviikkona keinot tai taidot eivät yksinkertaisesti riittäneet maalin tekemiseen.

Sunnuntain kotipelissä panosta

Kotijoukkueen näkökulmasta tulos tarkoitti sitä, että sunnuntaina pelipöytä notkuu panoksien painosta. Voitolla valkopaidat menevät LK-turnaukseen, tasapeli tai tappio jättäisi ratkaisut viikon päähän, kun muut joukkueet päättävät kautensa.

Valkopaitojen valmennus yritti pitää ilmeen positiivisena – omalla tavallaan.

– Jokainen onnistunut kalareissu pitää sisällään myös sen vaiheen, kun tongit kepillä multakasaa kastematoja etsien. Hyttyset inisevät korvan juuressa antamatta hetkenkään rauhaa. Ja vaikka kuinka huidot ja panikoit, ininä ei lopu millään, valmennus höpisi.

– Tämä tunne, nyt heti pelin jälkeen, on toivottavasti se meidän hetki siellä lepikossa hyttysten syötävänä. Mutta maisema… Sitä ei saa kadottaa mielestä.

Voisitko hieman valottaa, mitä maisemaa tässä kohtaa tarkoitat.

– No se on ilta-auringon verhoama laiturin nokka, mikä kutsuu narraamaan ahvenia, noita järvien samuraita. Kato just me ollaan siellä horisontissa siintävällä laiturilla sunnuntaina, tarina jatkui.

– Pelaajat päättävät tuolloin, mitä me otetaan mukaan siltä reissulta. Nyt on huono fiilis, mutta pitää muistaa: It ain’t over till the fat lady sings!


FC Haka YJ – PK-35

su 1.6. 16:45 @ Sahara

Kiia Immonen
Kiia Immonen

Avauskokoonpano:

Pikivirta

Mahlio – Rousku – Immonen – Tuominen

O Konttinen – Huovinen – Enkkilä – Selinummi

A Konttinen – Lahtinen

Vaihdot:

49. Sonja Korhonen in, Ella Huovinen out

49. Inka Molin in, O Konttinen out

75. Heljä Korhonen in, Vilma Mahlio out

75. Julia Kanerva in, Janna Tuominen out

Ct avaus Halikko 03