Tahmeaa peliä Kuopioissa

Jaa tämä juttu!
Joonas Ritonen jatkoi hyviä esityksiään keskikentällä.
Joonas Ritonen jatkoi hyviä esityksiään keskikentällä.

Haka jatkaa SM-sarjan pisteautomaattina. Kuopion lauantaisessa iltapelissä isännät olivat parempia lukemin 2–1.

Sekava peli ei noussut varsinaiseksi klassikoksi. Taitavaan lyhytsyöttöpeliin pystyvät joukkueet tyytyivät rikkomaan toisiaan.

Hengettömästä potkiskelusta ei ollut avausjaksolla havaittavissa intohimoa. Tuntui kun joukkueet olisi juoksutettu puolipakolla kentälle. Toisella jaksolla kipinää löytyi sen verran, että pelaajat ärhentelivät toisilleen.

Peli-ilon löytämistä helpottaisi se, että maaleja ja sarjapisteitä alkaisi kertyä. Kuopioissa maalin edustalla ei oltu riittävän röyhkeitä ja teräviä. Vieraiden ainokaisen tuikkasi Kim Lingman Jesse Oksasen antaman vaparin jälkihässäkästä.

Takaiskumaalit tulivat toisen jakson alkajaisiksi peräjälkeen. Avausmaalin alusti muuten hyvin kurissa pysynyt liigahyökkääjä Ali Al-Musawi, joka nousi röyhkeästi keskeltä ja vapautti kuopiolaishyökkääjän maalin tekoon. Toinen osuma syntyi heti perään vieraiden haparoinnin seurauksena.

Hakan peli vyöryisi vapautuneemmin, kun pelaajat muistaisivat omat vahvuutensa. Jos nopeat täsmäohjukset, huippukeskittäjät ja juonikkaat harhauttajat taantuvat tasapaksuiksi puurtajiksi, kukaan ei pääse hyödyntämään ominaisuuksiaan.

Kuopion tahmea peliesitys nollataan viikon aikana, ja seuraavaksi Haka yrittää ottaa SM-sarjan avauspisteensä TPS:n kustannuksella. Turkulaiset vierailevat lauantaina 24.5. Valkeakoskella.

Toisella jaksolla saatiin aikaan pikkukähinöitä.
Toisella jaksolla saatiin aikaan pikkukähinöitä.

Haka KuPS-pelissä: Mikko Ananin, Kim Lingman, Veeti Liljedahl, Ossi Lindeman, Aki Sihvonen, Anton Popovitch, Joonas Ritonen (81. Akseli Tiensuu), Matti Jussila (57. Valtteri Ojanen), Elias Tolvanen, Jesse Oksanen, Eric Bullock (87. Antti Kekkonen).

 

Maalit:

53. KuPS

54. KuPS

60. Kim Lingman (Jesse Oksanen)

 

Hakan varoitukset:

19. Anton Popovitch

29. Veeti Liljedahl

77. Jesse Oksanen

 

Seuraava ottelu:

24.5. klo 15 Tehtaan kenttä (varalla Sahara) Haka – TPS