Karu arki B-poikien ykkösessä – kahdesti

29.7. pienen kesälomaksi kutsutun pelitauon jälkeen Hakan B-pojat saivat vastaansa ensimmäiseen ykkösen peliinsä Tehtiksellä FC Espoon. Helteisessä kelissä peli alkoi Hakan osalta tylysti – jännitystä oli selkeästi havaittavissa ja peli hermostunutta. Vastustaja piti linjansa tiiviinä ja pelasi rennosti Hakan puristaessa liikaa. Hieman myös tuomaroinnissa oli vieraskoreutta havaittavissa, mikä ei kotijoukkueen tilannetta helpottanut. Ensimmäisellä puoliajalla FC Espoo sai rokotettua Hakaa kahdesti –  keskikentällä vastustaja ei jättänyt Hakan tarjoamia tilaisuuksia käyttämättä. Valitettavan suuri osa kotijoukkueen syötöistä päätyi lahjoituksen omaisesti suoraan vastustajan jalkaan, mikä aiheutti kuumassa kelissä turhaan juoksukilometrejä Hakan pojille.
Toisella puoliajalla Haka sai omaan liikkeeseensä kaivattua rentoutta ja varmuutta, ja tilaisuuksia alkoi muodostua. Kun toista erää oli pelattu kolme minuuttia sai tuttu kaksikko Valtonen – Listo junailtua pallon vauhtiin vastustajan puolella. Vilin mainio syöttö mahdollisti Topiakselle paikan, jota Topsa ei missannut ja tilanne oli 1-2. Näissä lukemissa edettiin hyvän aikaa, mutta matkassa oli myös osin tuuria vastustajan kolistellessa tolppia pariin otteeseen. Ote alkoi jälleen höltyä ja jokaisesta tehdystä virheestä vastustaja rokotti välittömästi. Erän loppupuolella FC Espoo teki vielä oman iskunsa – kaksi nopeaa maalia kahden minuutin sisällä ja ensimmäinen ykkösen peli päättyi Hakan tappioon 1-4.

Tähdet jaettiin seuraavasti:
3 tähteä – Tuomas Karppila
2 tähteä – Topias Listo
1 tähti – Vili Valtonen

 

4.8. HJS – Haka B-pojat Pullerin tekonurmi
Kevätkierroksella kakkosessa edellinen kohtaaminen Pullerilla päättyi Hakan voittoon, mutta nyt vastassa oli edelleen nälkäinen HJS ja harmaita hiuksia tuottava Pullerin kenttä. Liikkeelle lähtö oli Hakan pojilta jälleen jännittynyttä. HJS eteni rennosti ja painosti Hakaa ahnaasti. Jälleen jokaisesta virheestä rokotettiin nopeasti ja pallo haettiin nopeilla juoksuilla ja ennakoivilla liikkeillä Hakan hallusta pois. Ensimmäisellä puoliajalla HJS pääsi heiluttamaan Hakan maaliverkkoja, kun peliä oli kulunut 8 minuuttia. Edellisen pelin virheistä ei oltu opittu tarpeeksi ja pallo pyöri pääsääntöisesti Hakan kenttäpuoliskolla. Kuumottava hetki saatiin myös 27 peliminuutin kohdalla, kun vastustajalle määrättiin pilkku näyttävän nurin menon seurauksena. Maalivahti Kalle Kohonen kuitenkin torjui alakulmavedon näyttävästi ja ensimmäinen puoliaika päättyi HJS:n johdossa 1-0.
Toinen puoliaika lähti liikkeelle valitettavasti samalla teemalla. Kymmenen peliminuutin kuluttua HJS käytti hyväkseen armotta puolustuspään virheen – numerot HJS:lle 2-0. Rokotuksesta huolimatta Haka sai kuitenkin jo paremmin tilanteita aikaiseksi ja jonkin aikaa peli näytti lupaavalta. Valitettavasti toisintona edellisestä pelistä nähtiin samoja virheitä ja täysin luvatonta liikkeen puutetta. Pallon menetyksen jälkeen jätettiin liikaa tilanteen pelastaminen joukkkuekavereiden niskoille. Lisäksi nähtiin myös oppikirjaesityksiä huonoista puruista. Loppuviimein kentällä enemmän kommunikoinut HJS päätti pelin lukemiin 4-0. Suurempiinkin lukemiin peli olisi saattanut päättyä ilman maalivahdin hyviä väliintuloja.
Tähtien jakaminen ei tässä pelissä ollut helppo nakki, koska virheiden määrä oli onnistumisia suurempi. Tällä kertaa seuraavasti:
3 tähteä – Kalle Kohonen
2 tähteä – Iivari Turkkinen
1 tähti – Markus Virtanen