Valonpilkahduksia sateisessa Turussa – TPS vs Haka, 3-2 (2-1)

Ensimmäisen jakson alussa Haka painoi päälle, kun TPS haki vielä pallonhallintavaiheeseen selkeyttä. Hakan kannalta ottelu alkoi harmittavasti, kun jo toisella peliminuutilla Tuukka Törmä sai TPS-pelaajan kyynärpäästä päähänsä ja hänen ottelunsa loppui siihen. Jostain syystä tuomaristo ei tähän iskuun reagoinut edes vapaapotkun merkeissä. Muutaman maalipaikan jälkeen painostus palkittiin ja vihreissä liiveissä pelannut vierasjoukkue siirtyi 0-1 johtoon HeikKi Kinanrin hallitulla sijoituksella. Ensimmäisen vartin jälkeen TPS otti pallonhallinnan itselleen ja Haka vetäytyi keskialueelle puolustamaan. TPS vyörytti peliä jatkuvasti Hakan päätyä kohti, mutta vaarallisilta tilanteilta vältyttiin. Hakan vastahyökkäyksen olivat kuitenkin myös sekaisia ja usein viimeisellä kolmanneksella hätäiltiin ratkaisut turhan nopeasti. TPS:n hallinta tuotti lopulta tulosta kahdesti ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toisen jakson alussa ottelun tempo jopa hieman kiihtyi jo entisestään ja tiukkoja kaksinkamppailuja nähtiin ympäri kentän. Alussa pelin kuva oli jälleen hieman sekainen, mutta lopulta peli alkoi kulkemaan samalla tavalla, kuin ensimmäisen jakson aikana, eli TPS:n pallonhallinnan kautta edettiin. Haka sai kuitenkin jälleen luotua paikkoja vastahyökkäysten avulla ja maltti pallollisen ratkaisuissa oli jo parempaa. Sateisen kelin kylmyyttä lisäsi kuitenkin vaarattoman tilanteen jälkeen tuomittu rangaistuspotku TPS:lle, josta kotijoukkue siirtyi jo turvallisen tuntuiseen 3-1 johtoon. Tämä todisti jälleen sen, että tällä tasolla ei tarvitse tehdä, kuin yksi virhe tai nukahdus, ja heti on vaara omassa päädyssä. Näitä tapahtui kuitenkin jo vähemmän, kuin HJK:ta vastaan keskiviikkona pelatussa ottelussa.

Tapojensa mukaisesti Haka ei kuitenkaan luovuttanut. Pallosta alettiin pitää vielä aikaisempaa enemmän huolta ja hyökkäykset alkoivat kulkea jatkuvasti vaarallisemmin. Tämä palkittiin viisi minuuttia ennen loppuvihellystä, kun Tuomas Savijoki laukoi pallon lähietäisyydeltä verkkoon ja peli oli jo 3-2. Loppukirin aikana ei kuitenkaan maalipaikkoja enää saatu luotua, joten ottelu päättyi niukkaan yhden maalin tappioon. Kokonaisuudessaan maalipaikkoja oli pelin voittamiseen asti, mutta positiivisia voidaan olla sen suhteen, että maalihanat ovat nyt auenneet. Peli-ilme parantuu tapahtumasta toiseen jatkuvasti ja nyt myös tilannekovuus alkaa olemaan sellaista jota ELL-tasolla vaaditaan. Tästä on hyvä jatkaa treenausta ennen ensi sunnuntain vieraspeliä joka on Kuusysiä vastaan.

Erikoisuutena tältä vieraspeliltä voidaan todeta pukukoppiolosuhteet, jonkalaisia ei Pirkaanmaalta  löydy. No tulipahan tämäkin koettua ja nähtyä 🙂