C14 Pojat YJ1– Mustavalkoiset vastakkain 1-1

Jaa tämä juttu!

FC HAKA j YJ1:n lähti tappio niskassa kohti Turkua hakemaan TPS:ltä Alueliiga-pisteitä. Paikka oli Samppalinnanmäki, Paavo Nurmen Stadion kupeessa oleva Yläkenttä. Etelässä oli lämmintä ja paistoi aurinko. Tyyntä ennen myrskyä?

Kyllä Turku on hieno kesäkaupunki. Aurajoen rannat pullistelevat houkutuksia lähteä laivajänikseksi. Kenttäkin oli positiivinen kokemus, pieni sievä Yläkenttä, hyvä uudehko tekonurmi. No, pukutilat kuin lavatanssibändillä eikä lämmittelylle ollut kunnon paikkaa. Mutta ei valiteta. Tai siis ei pitäisi ainakaan. Valittaa. Siis aina.

Ja siitä aasinsillasta se valitus sitten alkaakin.

Kovin paljon henkilökohtaisia virheitä. Videomateriaalin purkuvaiheessa pisti silmään erityisesti hyökkäyspään pelikäsitys ja pallokosketus. Ja liike. Tai sen puute. Näytti enemmänkin siltä, että hyökkääjät olivat tulleet puolustussuuntaan tapahtuvaan kävelykilpailuun. Hyökkäyssuuntaan juoksuaskelia otettiin näön vuoksi. Kuitenkin niin, ettei palloa vastaan tarvinnut tulla. Ja jos tultiin, niin ”lohkareet” kolisi.

Pelikäsityksestä, siis siitä, että ajatellaan, mikä paikka minulla on, missä olen nyt ja mihin liikun seuraavassa hetkessa ja voinko siirtymä tapahtua syöttämällä, voi olla parempi, etten sano mitään. Mutta mieleen tuli Kummelin vanha Vibrado-tango ”Päässä liiku…ei mikään ”.

Kaikille tulee virheitä. Tässäkin pelissä sekä puolustus ja keskikenttä tekivät virheitä. Mutta, kun henkilökohtaisten virheiden määrän laskee videomateriaalista, niin muiden virheet oli tasolla 5-15, kun hyöjkkääjien virheet olivat 15-30. Se herättää kysymyksen, miksi?

Jalkapallossa kentällä pitää ajatella ja tehdä harkittuja ratkaisuja. Jalkapallo on shakkia. Siis paikat ja suunnat ovat tiedossa. Niitä harjoitellaan jatkuvasti. Niistä puhutaan jatkuvasti harjoituksissa. Ne asiat pitää muistaa ja toteuttaa myös peleissä. Jos haluaa menestyä. Jos haluaa, että joukkue menestyy. Nosta se pää ylös, katso: mitä, missä, milloin? Ja shakinpelaaja tietää ainakin 10 siirtoa eteenpäin.

Sitten on se toinen suuri asia. Protestointi. Hyvät nuoret miehet ilmeisesti kerron teille uutisen: maailma ei ole oikeudenmukainen. On syytä tottua epäoikeudenmukaisuuteen. Oikeus on ansaittava. Kentällä. Elämässä. Jokaista väärää tuomiota ei kannata protestoida kirosanoin höystettynä. Tuomarit erehtyvät. Tuomarit tulkitsevat sääntöjä. Säännöt ovat samat kaikille, tulkinta vaihtelee. Kiroilu vaikuttaa tulkintaan. Kiroilu sucks.

Myöskään jokaista omaa epäonnistumisen tuskaa ei tarvitse huutaa koko maailmalle kirosanojen saattelemena. Maailma ei auta. Virheiden karsiminen lähtee teistä itsestä. On nieltävä kiukkunsa, purtava hammasta, keskityttävä ja taisteltava eteenpäin. Jos mokaat niin mokaa edes hiljaa. Valittaminen omista mokista sucks.

Peli oli tasainen, mutta ei mikään mestarin näyte. Päättyi 1-1.

FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Ville(9), Joonas K.(10),  Joonas V.(14), Henrik (15), Tuomas (17), Niklas(19), Vikke(21), Olli(27), Markus(31), Tomy(35), Otto (42)

FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä):

46’:                                     1-0                 35(-)