Tulosta takaiskuista huolimatta: A-pojat toiseen voittoon!

Jaa tämä juttu!

Haka/HJS A-juniorit kaatoivat äitienpäivän aattona JJK:n lukemin 2-0. Ennakkoon oli tiedossa vaikea peli, sillä moni pelaaja tippui viikon aikana pois syyn jos toisenkin takia. Esimerkiksi erinomaisen ottelun Espoossa pelanneella Kosti Kyläinpäällä oli ongelmia kyynärpäänsä kanssa, Joona Kari sairasti flunssaa, Vilppu Leinosella oli nivusvamma, Niko Äkräs ei päässyt armeijan metsäleiriltä ja Santeri Korpelalta murtui nilkka edellisenä päivänä B-junnujen pelissä. Loukkaantumisten lisäksi moni Haka-juniori pelasi suuria minuutteja edellisenä päivänä PS-44:n pelissä.

Loukkaantumisten ei kuitenkaan annettu häiritä peliä, vaan kotijoukkue aloitti pelin loistavasti. Jo toisella peliminuutilla valkopaidat saivat luotua oikealta laidalta hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Eetu ”Edu” Tapanainen laukoi pallon kuudentoista rajalta oikeaan alakulmaan.

Peli jatkui tasaisissa merkeissä. JJK pystyi luomaan useita puolittaisia tekopaikkoja pitkillä palloilla valkopaitojen puolustuslinjan taakse. Niin ikään kotijoukkueella oli paikkansa lisätä maalisaldoaan, mutta usein laukauksen sijaan haettiin vielä viimeistä syöttöä, jolloin vastustaja pääsi katkomaan ja hoitamaan pallon väljemmille vesille. Lisäksi vastustajan maalivahti torjui pari hyvää vetoa.

Toiselle puoliajalle lähdettäessä Haka/HJS-junnujen yksi tavoite oli tehdä nopeasti toinen maali. Tavoite täyttyi mainiosti pelikellon näyttäessä 50. minuuttia. JJK:n puolustuslinjasta löytyi pallonmentävä aukko, mistä peliväline toimitettiinkin ensimmäisen maalin tehneelle Tapanaiselle. Vastassa oli enää vain maalivahti, jonka Edu ohitti syöttämällä etuviistoon vaihdosta pirteän sisääntulon tehneelle Leevi Lundellille. Lundell ei erehtynyt vaan pisti pallon tyhjään maaliin.

Toisen maalin jälkeen valkopaidat onnistuivat lähes jäädyttämään pelin. Alakerta ja keskikenttä pitivät palloa ja etsivät maltillisesti syöttövälejä. JJK:n prässi jäi melko tuloksettomaksi, sillä JJK:n hyökkäyskalusto ilmeisesti väsähti, ja toisaalta kotijoukkueen syötöt loksahtivat kohdalleen hyvällä tarkkuudella paineenkin alla. Kolmen tähden arvoisesti ensin oikeana pakkina ja sitten keskikentällä pelannut Aapo Mäenpää taisi menettää pallon koko pelin aikana noin nolla kertaa.

Kun palloa maltettiin pitää ja peliä rakennettiin maata pitkin, Haka/HJS-junnut saivat aikaan potentiaalisia hyökkäyksiä JJK:n päätyyn. Jos ensimmäisellä jaksolla hyökkäykset pysähtyivät usein ”turhaan” syöttöyritykseen, niin toisella jaksolla pallo viipyi usein liiankin kauan hyökkääjien jalassa. Vierasjoukkue sai pari kertaa vaarallisen vastahyökkäyksen juuri valkopaitojen hyökkäyksen aikailun sekä pallonmenetyksen seurauksena.

Maalien muodossa jyväskyläläiset eivät saaneet kuitenkaan palkintoa vastahyökkäyksistään, vaan kotijoukkue ja maalivahti Joonas Immonen onnistuivat pitämään loppuun asti nollat.

Puhdas 2-0 voitto oli Haka/HJS A-junnuilta osoitus siitä, että esimerkiksi loukkaantumisten tarjoamat näytönpaikat voivat tuottaa tulosta. Antti Kekkonen teki loistavan peliesityksen avaamalla alakerrasta esimerkillisesti peliä ja pitämällä sen lisäksi vielä nollapelin. Leevi Lundell pystyi pitämään kovassakin paineessa pallon omilla tai vähintäänkin hankkimaan valkopaidoille vapaapotkun tehden myös kotijoukkueen 2-0 maalin. Timo Viljanen taas otti jo FC Espoota vastaan paikkansa vasemmalla laidalla ja jatkoi nyt hyviä otteitaan. Pitkään loukkaantuneena ollut Jussi Tuominen pääsi Matti Jussilan tilalle kentälle viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi, ja ravasi pitkin oikeaa laitaa tehden tärkeää työtä molempiin suuntiin.

Tästä ottelusta on hyvä jatkaa matkaa seuraavaan otteluun, joka pelataan niin ikään Tehtaankentällä lauantaina 14.5., jolloin vastaan asettuu VPS. Ottelu alkaa klo 13, tervetuloa!