D12 – TAPPIOPUTKI POIKKI VOITOLLA LAPPEENRANNASSA

Etelä-Länsi -liigan syyskierros oli edennyt 06-pojilla melko mollivoittoisesti. Ison kylän suurseurat Ilves, TPS ja HJK olivat napanneet suurinumeroiset voitot Hakasta. Myös Tehtikselle vierailemaan tullut FC Jazz Porista vei täyden pistepotin mukanaan hakalaisten esiintyessä edellisten pelien ryöpytyksen jälkeen ensimmäiset 50 minuuttia alavireisesti, eikä hyvä loppukiri sitten riittänyt kuin niukkaan 3-4 tappioon.

Syyskuun viimeisenä sunnuntaiaamuna lähdettiin sarjan pisimmälle vierasreissulle Lappeenrantaan kirkastamaan peli-ilmettä. Perillä vastaan asettui harjoituskaudella varsin tutuksi käynyt ja ilkeäksi vastukseksi todettu LauTP. Keskikesän turnauskohtaamisessa Haka oli saanut niskalenkin isännistä ja puristanut ensimmäisen voittonsa keskinäisistä kohtaamisista. Tätä samaa rataa pojat saivat pelin kulkemaan tälläkin kertaa. LauTP pelasi tuttua tiivistä puolustuspeliä ja pitkään palloon perustuvaa vastahyökkäyspeliä. Pojat malttoivat rakentaa hyökkäyksiä rauhassa ja pitää puolustuslinjan tiiviinä ja riittävän alhaalla eikä pitkille palloille jäänyt tilaa puolustuksen selustaan, vaan Hakan maalilla Justus Lamminen sai poimittua isäntien yritykset varmasti näppeihinsä. LauTP:n puolustus osoittautui myös odotetun tiiviiksi, minkä vuoksi puoliajalle mentiin pyöreissä 0-0 lukemissa, vaikka Haka olikin ollut kentällä hienoisesti hallitsevampi.

Toisella puoliajalla pelin henki jatkui pitkälti samana. Tuomarityöskentely herätti keskustelua lisääntyvästi niukasti pelaajia vanhemman oikeudenjakajan otteen lipsuessa koko ajan pahemmin ja vihellysten kääntyessä sille, joka ehti ensin palloon tai huusi lujimmin. Onneksi tuomari ei päässyt ratkaisemaan peliä vihellysten ollessa tasaisen sekavia. LauTP ehti säikäyttää kertaalleen kulmatilanteesta pallon kimmotessa niukasti ohi Haka-maalin. Sitten oli Hakan vuoro iskeä erikoistilanteesta, kun Roni Rautio tuikkasi pallon maaliin lähietäisyydeltä maalivahdin näpeistä lipsuneen Topi Lehtisen lähettämän kulmapotkun jälkeen. Viimeiset kymmenen minuuttia Haka onnistui pitämään pelin hallussaan ja puolustuksen tiiviinä, eikä LauTP päässyt sen vaarallisempiin tekopaikkoihin, vaan Haka kuittasi ansaitun voiton 0-1 -lukemin.

Etelä-Länsi -liigaa on jäljellä kaksi kierrosta. Lappeenrannasta saaduilla pisteillä Haka vältti suoran tippumisen alueliigaan. Rakentamalla viimeisiin peleihin voittoputken on pojilla vielä teoreettinen mahdollisuus välttää karsinnat ja tarrata kiinni suoraan paikkaan ELL:ssa ensi keväänä. Seuraava koitos on sunnuntaina 7.10. Salossa liigan hännillä majailevaa SalPa/Halikko YJ:tä vastaan. Liiga saatetaan päätökseen Tehtiksellä lauantaina 13.10. klo 14:00 Järvenpään JäPS:iä vastaan. Tervetuloa kannustamaan sankoin joukoin!

Teksti: Mikko Seppälä