Cupissa kirvelevä pettymys

Hakatemia matkusti maanantaina 8.5. Naantaliin VG-62:n vieraaksi. Kyseessä Suomen Cupin kolmas kierros ja panoksena pääsy neljännelle kierrokselle. Vastustaja pelaa kolmosdivarin A-lohkossa eikä heillä kausi ollut lähtenyt kehuttavasti käyntiin. Neljästä ottelusta kaksi pistettä.

Valkopaidat ottivatkin ottelussa heti isännän otteet ja hallitsi peliä lähes mielin määrin. Yhdeksännellä minuutilla Hakan lupaava hyökkäys katkesi vastustajan käsivirheeseen kuudentoista alueella ja vihelletyn rankkarin upotti viileästi Oiva Laaksonen. Ottelu 0-1. Neljä minuuttia myöhemmin vieraat sahasivat VG-puolustuksen täysin hajalle ja Eetu Kittilä naulasi lukemiksi jo 0-2.

Tämän jälkeen vastustajan maali tuntuikin sitten olevan kuin noiduttu. Vaikka Hakatemian peli oli suurimmaksi osaksi Ossi Virran sanoin ”Ihanaa futista”, jäi se tärkein eli maalit puuttumaan. Haka-hallinta jatkui myös toisella jaksolla, kunnes minuutilla 67 vastustaja repi Topi Ryttyläisen kädestä nurmen pintaan, ja viheltämättä jääneen rikkeen seurauksena keltapaita pääsi vetopaikkaan ja laukoi vastustamattomasti kavennuksen. Tästä eivät kaikki nuoret valkopaidat tuntuneet pääsevän yli vaan keskittyminen pääsi herpaantumaan ja 18 minuuttia myöhemmin naantalilaiset siirtyivät jo 3-2 johtoon.

Takaa-ajo ei valitettavasti tuottanut tulosta ja VG pääsi juhlimaan jatkopaikkaa. Jalkapallo on maalintekopeli ja Cup-muotoisen sarjan systeemi on tulos tai ulos. Nyt käteen jäi Hakatemian osalta valitettavasti ulos.

Tästä eteenpäin keskitytään sarjapeleihin, seuraava peli onkin jo perjantaina 12.5. Nokian Menkalassa klo 20:00. Vastassa aina paha NoPS.

Seuraava kotiottelu pelataan Tehtiksellä tiistaina 16.5. klo 19:00. Vieraana silloin PP-70 Tampereelta.