B-poikien taival P17 ykkösessä päättyi

Syyskierroksen viimeiset pelit pelattiin 29.9. Espoossa ja 7.10. kotona Tehtiksellä.

Kauden viimeisessä vieraspelissä asettui vastaan EPS, jota aiemmin ei oltu kohdattu. Tiukka ottelu oli luvassa, koska molemmat joukkueet kaipasivat kiihkeästi lisäpisteitä. Vaikka ensimmäinen puoliaika oli suht hyvää peliä Hakalta, niin ennakoivammin liikkuva EPS rakensi itselleen useita paikkoja. Puolustus joutui tekemään tosissaan töitä, eikä vaurioiltakaan vältytty. Hakan onneksi vain maalitolpat kolahtelivat ja tilanne pysyi nollissa.
Toiselle puoliajalle lähdettiin hyvien neuvojen saattelemana ja täten muutama paikka saatiinkin rakennettua. EPS jatkoi ennakointiaan ja siivosi Hakan yritykset. Tilanteiden purut tapahtuivat ripeästi Hakan päätyyn ja pallo liikkui isojen avausten saattelemana. Ensimmäisen maalin jälkeen Hakan ote höltyi, ja kentällä nähtiin luvattoman paljon kävelyä taistelun sijaan. Tässä ottelussa EPS veti pitemmän korren ja rokotti vielä kahdesti – näin peli päättyi 3-0 ja pisteet jäivät Espooseen.

Tähdet Espoon pelistä:
3 tähteä – Tuomas Karppila
2 tähteä – Otto Lahtinen
1 tähti – Markus Virtanen

B-poikien viimeinen kotipeli su 7.10. FC Interiä vastaan käynnistyi aavistuksen rennommalla henkisellä otteella, vaikka tarvittiinkin voitto varmistamaan jatko P17 ykkösessä. Rivakasti palloa liikutellut Inter kuitenkin rokotti isäntiä jo parin minuutin kohdalla, kun nopeasti linjojen läpi liikkunut vastustaja napautti laidasta maatiaiskierteen, joka valui Hakan maalin alakulmaan. Tästä hämmästyksestä toivuttiin nopsasti ja seuraava puolisen tuntia nähtiinkin jo melko hyväntasoista jalkapalloa. Keskikentän miehet Pynnönen ja Virtanen taistelivat tiukasti jokaisesta pallosta ja myös läheltäpiti -tilanteet saatiin setvittyä Hakan maalilla, maalivahdin tonttia luuti myös Eemil Sillanpää.
Hakalla oli myös tilanteensa vastustajan maalilla: nopea nousu laidasta,  Tomy Nurmesniemen mainio keskitys maalille ja Topias Liston vahva tykki – joka piirun verran lähti liikkeelle vikasuuntaan, ja täten eivät verkot heilahtaneet. Toisen maalinsa Inter sai melko kyseenalaisesta hyökkäystilanteesta, jonka lopuksi Hakan maalista löytyi Hakan maalivahdin päälle vyörynyt Interin pelaaja, maalivahti ja pelipallo.

Toiselle puolikkaalle vaihdettiin tuoreita jalkoja ja Hakan liike kohti vastustajan maalia lisääntyi huomattavasti. Hakan puolustuksen (Karppila, Ahola / Haikka) pohjatyö mahdollisti 03 -ikäluokkaa edustavalle Oiva Laaksoselle tilaisuuksia näyttää pallotaituruuttaan ja useasti Oiva olikin laitapakkien kanssa aiheuttamassa tilanteita Interin maalille. Vaikkei numeerista tulosta tullut, niin tästä pojasta varmasti kuullaan vielä. Hakan painostuksesta huolimatta Inter sai myös tilaisuutensa, eikä näitä jättänyt niitä käyttämättä hyväksi. Onnenkantamoisella volleylla kulmatilanteesta Interin pelaaja vei lukemat 53 minuutin kohdalla lukemiin 0-3. Hakalla  kuitenkin taistelutahtoa ja pelaajarosteria oli käytettävissä. Antti Tuomisen pelisilmä ei pettänyt ja tilaisuuksia Interin päätyyn rakentui. Pelin edetessä Inter jatkoi kuitenkin ennakointiaan Hakan tilanteiden rakenteluihin, valitettavasti myös niihin niihin hätiköityihin. Lopulta peli päättyi lukemiin 0-4 ja Hakalla oli edessä paluu ottamaan kevätkaudelle vauhtia P17 kakkosesta.