A-junnuilla tyly kohtalo

A-pojilla oli keskiviikkoiltana tärkeä peli Janakkalassa JanPaa vastaan. Panoksena molemmilla sarjapaikan säilyttäminen. Voitto tietäisi vahvaa kiinnitystä sarjapaikkaan ennen viimeistä kierrosta, tappio Hakalle varmaa ja JanPalle todennäköistä putoamista kakkosdivariin. Hakan A-pojat koostuvat tänä vuonna pääosin vuonna 2000 syntyneistä pelaajista ja tällä porukalla on lähinnä pelkkiä huonoja muistoja JanPasta.

Ottelu kulki hienoisessa Haka-komennossa, JanPa keskittyi vastaiskuihin. Valkopaidoilla kuitenkin viimeiset syötöt viipyivät eikä kunnon maalipaikoille päästy. Puolen tunnin pelin jälkeen tilanne muuttui ja hakalaiset olivat monta kertaa peräjälkeen ”varmassa” maalintekopaikassa mutta ei vaan maistunut, eikä päästy ristikkoa lähemmäs maalia. JanPa taas sai etsikkoaikansa ekan puoliajan viimeisellä vitosella. Samu Lindgren maalissa pysäytti kaksi läpiajoa, mutta sitten tuli pitkä sivurajaheitto ja ison valkopaitajoukon keskeltä löytyi sinipaita joka upotti taukonumeroiksi 1-0 JanPalle.

Toista puoliaikaa oli pelattu reilu kymppi kun hakapuolustuksen arviointivirheestä JanPa sai puoliskon ainoan paikkansa, eikä tämä numero 9 erehtynyt vaan teki illan toisen maalinsa. Aiempina vuosina 00-ikäluokka seuranneet kyllä tietävät kuka tämä yhdeksikkö on, nimi löytyy palloliiton sivuilta. Mielellään ei vastustajaa kehuta mutta hattu päästä, tuo kaveri yleensä tekee paikoista maalit. Samaa ei voi keskiviikon jälkeen sanoa hakapelureista.

Valkopaidat kuitenkin jatkoi taistelua ja 65 minuutilla Severi Keskitalo loi vielä uskoa laukomalla maanuoliaisella kavennuksen. Yrityksestä huolimatta lisämaaleja ei nähty joten tappio niskassa lähdettiin kotiin. Tuomarilinjasta, tai -linjattomuudesta, voisi tänään kirjoittaa vaikka mitä, mutta ei peli siihen kuitenkaan ratkennut, vaikka se pelaamista häiritsikin.

Eli onnittelut JanPalle sarjapaikan säilyttämisestä, Hakajunnut aloittavat ennätyksellisen huonon kauden jälkeen ensi syksyn kakkosesta. Vielä pitää ensi sunnuntaina pelata Salossa SalPaa vastaan. Hakalla ei tuossa pelissä ole muuta panosta kuin kasvojen pesu, SalPa lähtenee hakemaan suurinumeroista voittoa jolloin heillä voisi olla saumat ensi talven  SM-karsintaan.