A-pojat taistelee sarjapaikastaan

Talven SM-karsinnan odotettua paremmat otteet ja kevätkierroksen kohtalaisen hyvä menestys on ollut syyskierroksella muisto vain. Ennen sunnuntain ottelua A-pojilla oli ykkösen syyskierrokselta yksi voitto ja seitsemän tappiota. Samalla ensi talven SM-karsintaan oikeuttavan sijoituksen metsästys on muuttunut uhkaavaan kakkosdivariin tippumiseen. Lähtökohta sunnuntain otteluun olikin että ottelusta täytyisi saada voitto jotta vielä taisteltaisiin säilymisestä JanPan ja ÅIFK:n kanssa.

Tehtiksellä vastaan asettui FJK Forssasta, joka oli tullut hakemaan voittoa varmistaakseen sarjapaikkansa jo tässä vaiheessa. Ottelu alkoi kotijoukkueelta hyvin, mutta vaikka hienokseltaan hallittiin, ei aivan maalipaikoille asti päästy. Tämä oli oikeastaan koko ensimmäisen puoliskon kuva, Hakan viimeiset syötöt jäivät puuttumaan, ja suoraviivaisempi FJK saikin paremmat maalipaikat. Hakan oikeastaan ainoaksi paikaksi jäi Kulmalan Maken hivenen maalin ohi ohjautunut pusku Kukkosen Oskun kulmapotkusta. Vastustaja loi varsinkin lopussa useamman vaarallisen paikan mutta valkopaitojen onneksi viimeistely oli huonoa, ja Samu Lindgren maalissa mies paikallaan pysäyttämällä muunmuassa yhden läpiajon.

Toinen puoliaika olikin sitten pitkästä aikaa parasta A-Hakaa. Hallittiin lähes mielin määrin ja nyt päästiin myös maalipaikoille. Kun pelattu oli 64 minuuttia, antoi Severi Keskitalo upean avauksen juuri vaihdosta tulleelle Leevi Lundellille, ja pitkästä aikaa tositoimissa ollut Leevi upotti vastustamattomasti ohi forssalaisveskarin. Kuusi minuuttia myöhemmin forssalaispuolustus ei onnistunut katkaisemaan Samun pitkää avausta vaan Leevi pääsi taas karkuun. Tilanne oli lähes identtinen ensimmäisen maalin kanssa ja viimeistely aivan yhtä kylmäpäinen kuin ekassakin. Haka ansaittuun 2-0 johtoon, joka jäi myös lopputulokseksi.

Pitkästä aikaa päästiin juhlimaan voittoa, mutta pitkään ei voida juhlia. Jo keskiviikkona on edessä rästipeli Turengissa JanPaa vastaan. Tästä ”kuolemanottelusta” tarvittaisiin voitto, jolloin oltaisiin ennen viimeistä kierrosta putoamisviivan paremmalla puolella ja siten säilyminen olisi omissa käsissä. Viimeinen kierros pelataan jo ensi sunnuntaina, jolloin Haka lähtee Saloon haastamaan SalPaa.

Eli huikea viikko edessä, katastrofi on vielä vältettävissä ja tuon sunnuntain toisen puoliajan jälkeen usko on korkealla.