D12 Alueliiga päätökseen tappiolla ja voitolla

Pojat olivat jo varmistaneet paikan syyskierrokselle Etelä-Länsi -liigaan, kun alueliigaa oli vielä kaksi kierrosta jäljellä. Ensimmäinen koitos oli 7.6. Forssassa paikallista FJK:ta vastaan. Kesä oli edennyt jo niin pitkälle, että pääsimme korkkaamaan Forssan Urheilukentän ja samalla oman luonnonnurmikautemme. Vastustaja oli hieman yllättäen raivannut tiensä alueliigaan, olimme kohdanneet kertaalleen talvisessa harjoitusottelussa, joka päättyi Hakan selkeään voittoon. Toiveissa olikin päästä kohentamaan sarjan maalisuhdettamme. Ottelu käynnistyi selkeässä hallinnassamme, josko edelleen ongelmana näyttäytyi avaussyötön päätyminen suoraan vastustajalle, mikä hieman sakkasi näyttävämpiä syöttökuvioitamme. Kymmenen minuuttia vierähti kuvioita hioessa, kunnes pojat oivalsivat, että voi niitä maaleja tehdä suorilla hyökkäyksilläkin. Kun ketsuppipullo aukesi, niin puoliaikaan mennessä taululle lyötiin 0-5 lukemat. Roni Rautio jatkoi maalitehtailuaan kahdella läpisyöksyllä ja varmalla rankkarimaalilla tultuaan ensin rikotuksi kolmannessa. Akseli Lehtomäki säesti kahdella maalilla, joista toinen oli jälleen komea laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta ja toinen kimpoili sisään maalin edestä suoraan kulmapotkusta.

Toiselle puoliajalle taisi hyvä olo hiipiä liiaksi poikien paidan alle. Isännät ottivat pelin täysin haltuunsa ja nousivat nopeilla vastaiskuilla 2-5 tilanteeseen halliten muutoinkin kenttätapahtumia suvereenisti. Ottelun loppuun Haka sai kuitenkin rakennettua ryhtiliikkeen, jonka myötä Roni viimeisteli vielä illan neljäntensä ja Oskari Rantala pääsi avaamaan maalitilinsä pelaamalla tilanteen loppuun ja painamalla pallon voimalla maalin perukoille aivan ottelun loppuhetkillä. Loppulukemat olivat siis mukavat 2-7, vaikka enemmänkin olisi ollut tarjolla omaa peliä kurinalaisesti pelaamalla.

Päätöskierros pelattiin 13.6. kotona Tehtiksellä, jonne saapui vieraaksi alueliigan kärkikastissa majaileva SalPa/Fc Halikko yhteisjoukkue. Vastustajasta oli etukäteen niukasti tietoa, SalPan olimme kohdanneet kertaalleen harjoitusottelussa reilu vuosi takaperin jolloin voitimme niukasti. Jo alkulämmöissä kävi selväksi, että vastustaja oli saanut kasaan kookkaan ja urheilullisen sakin. Peli alkoi varsin tunnustellen vierailijan kuitenkin hallitessa hienoisesti tapahtumia. Molemmilla oli paikkansa, Hakalla lähinnä vastahyökkäyksistä, vierailijoiden kolistellessa useampaan otteeseen maalin kehyksiäkin. Vartin pelin jälkeen ajauduimme tappioasemaan, joka syveni 0-2 lukemiin aivan avausjakson lopulla yj:n painaessa hyökkäyksiä maalillemme. Toisella jaksolla pelin henki jatkui samana, josko ajoittain pystyimme hallitsemaan pallollista peliä. Keskikentällämme Topi Lehtinen ja Akseli Lehtomäki uurastivat hienosti ja saivat muutaman edellisen pelin tavoin katkottua tehokkaasti vastustajan pelinrakentelua. Vierailija pystyi kuitenkin fysiikallaan tyrehdyttämään maalintekoyrityksemme ja lopulta nousemaan aina 0-5 johtoon vahvan maalineduspelaamisen ja komeiden kanuunalaukausten myötä. Aivan ottelun lopussa Aaron Nagy lähti puolustuksesta vahvaan nousuun edeten aivan päätyrajalle asti, josta sai vielä aikaan keskityksen maalin eteen nousseelle Roni Rautiolle, joka kaunisteli loppulukemat 1-5.

Alueliiga osoitti selkeästi ikäluokan voimasuhteet. Tampereen piiristä ei Hakalle löytynyt vastusta kuin Ilveksen ykkösnipusta, mutta Turun piiristä löytyy vastustajissa tasoa ja leveyttä sekä erityisesti fyysisyyttä laajalla rintamalla. Viime talven harjoituspeleissä sama tuli todettua myös Helsingin suunnalla, joten Haka 06 lähtee syyskierrokselle Etelä-Länsi -liigaan haastajan roolissa hakemaan kovia otteluita ja koettelemaan omia rajojaan, pystyimmehän ajoittain hallitsemaan peliä alueemme kärkisakkejakin vastaan. Tsemppiä pojat ja kiitokset tunnerikkaasta kevätkierroksesta!

TEKSTI JA KUVAT: Mikko Seppälä