Kolme pistettä Turusta

Jaa tämä juttu!

A-pojat matkasivat lauantain ratoksi Turun Raunistulaan TuWen vieraaksi. Kolmen ottelun viikko oli vaatinut veronsa ja reissuun lähdettiin hyvin kapealla materiaalilla, jonka kanssa valmentajadebyyttinsä tehnyt Antti Kekkonen sai taistella. Edellisessä pelissä katkaistu tappioputki oli antanut pelaajille selvästi virtaa ja otteluun lähdettiinkin hyvillä fiiliksillä.

Avauskokoonpanosta oli muutama vakikasvo pudonnut tähän otteluun pois ja moni vähän vähemmän pelannut sai tänään hieman totuttua enemmän vastuuta. Aina yhtä vaikea Raunistulan kenttä ja uusi kokoonpano saivatkin ottelun alkuminuutit näyttämään enemmän sekalaiselta kaaokselta kuin jalkapallolta. Pallo pomppi miten sattui ja vastustaja päästettiin liian helpolla peliin mukaan. Alkukaaoksesta selviydyttyä ja jokaisen saatua muutama hyvä onnistunut syöttö omille ottivat valkopaidat pelin haltuunsa, palloa liikuteltiin hyvin ja puolittaisia tilanteita luotiin useita. Viimeiset syötöt jäivät kuitenkin usein piippuun ja paikoille päästyä ruuti oli märkää. Peliä oli pelattu 26 minuuttia, kun Hakalle tuomittiin kulmapotku, josta monen yllätykseksi etutolpalle tiensä raivasi Jaakko Ylinen ja kliinisellä viimeistelyllä ohjasi kovan keskityksen etukulmasta ohi TuWen maalivahdin. Jaakolle siitä kauden avausmaali. Maalin jälkeen hieman herpaannuttiin ja otettiin vastustaja mukaan peliin omien tyhmien virheiden seurauksena ja näin aiheutettiin turhia hikikarpaloita toistemme otsille. Hiki hieman kuitenkin laantui, kun Juho Viitaharju kävi hieman ennen puoliaikaa tarkalla viimeistelyllään viemään Hakan mukavaan 2-0 taukojohtoon

Toinen puoliaika oli pitkälti Hakan hallinnassa ja TuWe vaikutti hieman jopa luovuttaneen, pelaajat mutisivat toisilleen ja pelaamisesta puuttui yrittäminen. Haka sai tämän turvin rauhassa harjoitella syöttökuvioitaan ja hyökkäämistään sekä yrittää tehdä lisämaaleja, mutta kovin niukassa nekin silti tuntuivat olevan. Vastustaja päästettiin aina välillä vähän turhan helposti hyökkäämään, mutta puolustus hoiti onneksi tonttinsa. Ottelun viime minuuteilla Severi Keskitalo kävi hakemassa lyhyen kulman ja taiteili itsensä päädystä läpi ja viimeisteli voimalla maalin kattoon. Enempää ottelussa ei tapahtunut ja lauantain viettoon lähdettiin kahden ottelun voittoputkessa.

Kevätkierrosta on jäljellä yksi ottelu ja Hakan haaveet kierroksen voitosta ovat jo hävinneet, tällä hetkellä taistellaan sijoista 3-5, mutta mikä sijoitus lopulta tulee olemaan ei ole enää meidän käsissämme. Kevätkierros päätetään Tehtaan kentällä 30.6. klo 11, jolloin vastaan saapuu Salon Pallo. Tervetuloa!

Teksti: Juuso Ylinen