Hakan B-pojat voittoon Wilin hattutempulla 12.5.2018

Jaa tämä juttu!

Lauantaina B-pojat saivat vastaansa helteisellä Tehtaan kentällä MuSan. Hakan miehitykseen vaikutti yksi ”lepovuorolainen” sekä muutama muu poissaolija, mutta tiukalla tiimillä lähdettiin MuSaa vastaan. MuSa ei voittoja tähän mennessä peleistä ollut saanut, joten myös vanhojen kohtaamisten perusteella peliin lähdettiin ehkä hieman odottaen helpohkoa 80 minuutin urakkaa.
Toisin kuitenkin oli: MuSa oli koonnut riveihinsä ryhtiä ja ensimmäinen puoliaika eteni melko tasaisissa merkeissä, vaikka painopiste oli hieman enemmän MuSan kenttäpuolikkaalla. Hakan hyökkäyspää ahersi ja 14 minuutin kohdalla Wiljam ”Wili” Valtonen pääsi MuSan maalivahdin kanssa kaksintaisteluun maalilinjalle saakka ja tilanteen jälkeen Haka oli johdossa 1-0 (maalivahdin turhasta inttämisestä huolimatta – josta tuomarikin molsea huomautti). MuSalla tunteet kuumenivat pelityyliin vaikuttaen ja keltaisia vilauteltiin pariin otteeseen ensimmäisen puoliajan loppupuoliskolla.

Toisella puolikkaalla Haka jatkoi painostustaan. Kun peliä oli kulunut 45`, Wili pääsi jälleen napauttamaan pallon MuSan maaliverkon takakulmaan Topias Liston syötöstä ja Haka oli johdossa 2-0. Pelin painopiste oli pitkälti keskikentällä, jossa Tuomas Pynnönen ja Joonas ”Jommi” Karisalmi ahersivat kuumissa olosuhteissa. Useampi hieno tilanne / veto pamahti Hakan pelaajien toimesta kohti MuSan maalia, mutta pienehkön hienosäädön puuttuessa verkot eivät heiluneet Hakalle. Kunnes 45 peliminuutin kohdalla edellisen maalin järjestellyt kaksikkö Listo/Valtonen pääsi jälleen vauhtiin: Topiaksen keskityksestä Wili puski pallon päättäväisesti maaliin vieden hattutempullaan Hakan 3-0 johtoon.

Lämpötilan kasvaminen kentällä lienee vaikuttanut myös MuSan pelaajien tunteisiin. 61 peliminuutin kohdalla Markus Virtanen taituroi pallon kanssa ja Hakan lisämaali oli vain sekuntien päässä. Etenemisen esti MuSan alin pelaaja epätoivoisella tarrautumisella Maken pelivaatteisiin – josta aiheutuikin kyseiselle vastustajalle suora punainen kortti. MuSa sai työllistettyä myös jonkun verran Hakan puolustuslinjaa ja 68 minuutin kohdalla vastustaja sai tilaisuuden tasoittaa peliä puhtaasta tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun myötä. Tästä tilanteesta aiheutui vain tolpan kolinaa ja peli jatkui Hakan hallitessa. Apina kuitenkin roikkui Hakan pelaajien selässä ja lisämaaleja ei enää pelissä nähty.

Hattutempun taputellut Wili Valtonen sai joukkuekavereilta ansaitun viilentävän kasteen pelin jälkeen, kuten kuvasta myös näkyy.
Pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, jolloin Haka matkaa länsirannikolle ÅIFK:n vieraaksi.