Sarjakärjet tahkosivat tasan

A-poikien Haka/HJS:n yhteisjoukkue jäi neljännessä SM-karsintaottelussaan lauantaina 21.2. ilman maaleja. Kun vastustajana ollut FC Jazz ei myöskään siinä onnistunut, pisteet jaettiin kohtalaisen oikeutetusti 0-0 lopputuloksella.

Molemmat joukkueet panostivat tiiviiseen puolustuspeliin keskialueella. Vasta varttitunnin  jälkeen nähtiin ottelussa ensimmäinen summittainen laukaus (Haka/HJS:n) maalia kohti.

Toppari Ege Auvinen nousi kulmatilanteessa korkeimmalle, ja maali oli hiuskarvan varassa

Kotijoukkueen paras jakso osui 30 peliminuutin vaiheille. Edu Tapanainen pääsi puolittain karkuun. Pari kertaa päästiin puskemaan erikoistilanteista. Jazzin maalivahti oli kuitenkin tarkkana.

Jazzilla oli puoliajan loppupuolella muutama terävä hyökkäys. Haka/HJS:n puolustus hoiti työnsä mallikelpoisesti ja katkoi nousuyritykset.

Matias Caven ei epäröinyt laittaa kroppaa likoon, kun tilanne vaati.

Toinen puoliaika ei tuonut sanottavaa muutosta pelikuvioihin. Kun kellon tikittäessä jalka alkoi painaa, paikkoja aukeni hiukan useammin kentän molemmissa päissä. Lievästä hallinnasta huolimatta kotijoukkeen viimeistely oli kuitenkin tehotonta.

Muutamat loukkaantumiset veivät ottelun lisäajalle, ja Jazz oli viime hetken rynnistyksellään lähellä viedä täyden pistepotin Poriin. Muutaman loistopelastuksen esitellyt maalivahti Joonas Immonen piti viimeisenä lukkona arvokkaan nollan. Kun KuPS hävisi kotonaan MP:lle, Haka/HJS säilytti karsintalohkon kärkipaikan samalla pistemäärällä Jazzin kanssa.

Jazz maalitilanne

Valkopaitojen peli ei Pullerissa lähtenyt aivan liitoon. Keskikenttä hoiti puolustusvelvollisuutensa kiitettävästi, mutta ylöspäin pelaamisessa ei ollut riittävää juonikkuutta. Todellisia killerisyöttöjä väleihin ei saatu aikaan, seinät ja kierrot loistivat poissaolollaan ja laitanousuja oli niukasti. Tosin vastustajan tiiviillä puolustamisellakin oli osuutta asiaan.

Talviloman jälkeen on vuorossa kaksi pitkää vieraspelireissua, jotka suuntautuvat Mikkeliin ja Kemiin. Viikossa on hyvä huilia paikat kuntoon, että jaksaa istua bussissa ajeltaessa Suomea ristiin rastiin.

"Joonas saves, and nobody scores."
”Joonas saves, and nobody scores.”

Tähtiraadin muodosti tällä kertaa Hakan junnuvalmentaja Kai Savijoki. Puolustuspelaaminen oli raadin mielestä tällä kertaa arvossaan. Tähdet näin ollen: