Valkopaidat ja PK-35 tasatulokseen

C-tyttöjen Etelä-Länsi -Liigan kevätkierros päättyi valkopaitojen osalta pistejakoon. PK-35 nousi kaksi kertaa maalin takaa rinnalle, kun joukkueet päätyivät 2-2 (1-1) lopputulokseen.

Jos oli edellinen kotipeli tarkkaa puolustuspelaamista, niin sunnuntaina mentiin eri teemalla. Molemmilla maaleilla nähtiin useita vaarallisia maalitilanteita. Kotijoukkueesta Tuuli Enkkilä ja ”Ome” Lahtinen onnistuivat maalaamaan.

Ct Tuuli PK-35 012
Tuuli Enkkilä

1-0; 21. Tuuli Enkkilä (Oona Lahtinen)

1-1; 24.

2-1; 45. Oona Lahtinen

2-2; 53.

Ensimmäiset kymmenen minuuttia enteilivät painajaismaista iltaa valkopaidoille. Noora Salon onnistui maalilla venyä pariin unelmatorjuntaan, kun vieraiden nopeat hyökkääjät pelattiin puhtaisiin läpiajoihin tuon tuosta.

Lopulta kotijoukkueen Tuuli Enkkilä oli se, joka sai pallon ensimmäisenä verkkoon asti. Hänen hallittu sijoitus takanurkkaan ei jättänyt maalivahdille saumaa torjuntaan.

PK-35 ei kuitenkaan kauaa aikaillut, vaan tasoitti pelin pari minuuttia johto-osumasta. Maali syntyi upealla puskulla keskityspallosta.

Toinen puoliaika oli samanlaista rallia. Valkopaitojen ”Ome” Lahtinen puski maalin edestä kotijoukkueen jälleen johtoon.

Ct Pilvi PK-35 01
Pilvi Pikivirta

Tasoitus nähtiin vajaa puoli tuntia ennen täyttä aikaa. Hetki aiemmin kentälle vaihdettu Pilvi Pikivirta oli voimaton, sillä tarkasta keskityksestä tullut ohjaus ei yksinkertaisesti ollut torjuttavissa.

Molemmilla joukkueilla oli vielä tilaisuudet tehdä voittomaali. Uhrautuvat puolustukset maalivahtien ohella estivät lopulta lisämaalien synnyn. Valkopaitojen maalilla Pilvi Pikivirta oli kotijoukkueen kantavia voimia.

Tulos tarkoitti FC Haka YJ:n osalta sitä, että suora paikka Laura Kalmari -lopputurnaukseen ei ole enää omissa käsissä. Ensi viikko jännitetään, miten FC Halikko ja TPS pelaavat viimeiset pelinsä.

Viikon päästä sunnuntaina tiedetään, kuka karsii Alueliigan voittajaa vastaan viimeisestä paikasta Oulussa pelattavaan lopputurnaukseen.